27.3.2015 13:15

Έλλειψη χρημάτων στάση... ρυθμίσεων

ΜΙΚΡΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EXPRESS ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Απρόσμενα μικρό είναι το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Χιώτες φορολογούμενοι  για τη ρύθμιση  με το νόμο 4320/15 τον αποκαλούμενο express, ο οποίος ισχύει από  τις 20 Μαρτίου και λήγει σήμερα.                                                                                                                    Μόνο 50 οφειλέτες  έχουν  ενταχθεί έως χθες -  μέσω της ΔΟΥ - στο πρόγραμμα με το οποίο το  ποσόν που καταβάλλεται, αφαιρείται από τις προσαυξήσεις.  Είναι πιθανόν όμως οι περισσότεροι να έχουν ενταχθεί μέσω των τραπεζών.

«Η προσέλευση είναι μικρή, ίσως να μην έχει χρήματα ο κόσμος», διαπιστώνει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου Κυριάκος Ραπίτης.

«Ίσως τους  συγκράτησε  η υποχρέωση καταβολής του  κεφαλαίου που αφαιρείται από τις προσαυξήσεις», υποθέτει.

Αυξημένο ενδιαφέρον

Αντίθετα φαίνεται ότι  υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ένταξης στο πρόγραμμα των 100 δόσεων του νόμου 4321/15 για χρέη άνω των 15.000 ευρώ. Η διάταξη ισχύει από τις 20 Μαρτίου έως και τις 26 Μαΐου με πιθανότητα επέκτασης για ένα μήνα επιπλέον,  με απόφαση υπουργού. Είναι νωρίς ακόμη για την καταγραφή πραγματικών δεδομένων.

«Πιθανόν  έχουν επιλέξει  την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπου δεν απαιτείται προκαταβολή κεφαλαίου και  ανάλογα με το χρέος η μίνιμουμ δόση είναι  20 ευρώ. Πολλοί ζητούν πληροφορίες, αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην πράξη», προσθέτει.

Πάγωσε

Σε ισχύ είναι  από τον περασμένο  Νοέμβριο και ο ρυθμιστικός  νόμος 4305/14 των 72 δόσεων χωρίς προκαταβολή, στον οποίο μπορούν να ενταχθούν οφειλέτες ποσών έως 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, η αρχική μεγάλη ανταπόκριση έχει παγώσει μετά τις εκλογές, για προφανείς λόγους . 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ