22.11.2016 10:49

Εν αναμονή της απόφασης από το Ειρηνοδικείο για νέα διακοπή των εργασιών στο Μερσινίδι

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΠΥΚΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ

Την έκδοση απόφασης για νέα προσωρινή διακοπή των εργασιών στο Μερσινίδι περιμένουν, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις οι εναγόμενοι, Μητρόπολη Χίου και Ελληνικό Δημόσιο, μετά από την κατάθεση από τη Μητρόπολη νέων ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το σταμάτημα της κατασκευής χώρου κράτησης παραβατικών μεταναστών στο Μερσινίδι.

Νωρίτερα, έξω από το ειρηνοδικείο, δυναμικό παρών έδωσαν οι Χιώτες, κατά της κατασκευής κέντρου φύλαξης παραβατικών μεταναστών.

Σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων αλλά και ανάλογων που γίνονται αυτές τις μέρες σε Σάμο και Λέσβο οι συγκεντρωμένοι έξω από το Ειρηνοδικείο διατράνωσαν πως το νησί δεν αντέχει άλλο τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, τη συνέχιση των ψεμάτων από την κυβέρνηση και διεκδικεί πλέον λύση του προσφυγικού προβλήματος και αποσυμφόρηση των νησιών.

Εντός της αιθούσης και επί της διαδικασίας, η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων αποσύρθηκε για τυπικούς λόγους και κατ' απαίτηση της Μητρόπολης, γιατί στρέφονταν κατά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου κι όχι κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο δικηγόρος της Ιεράς Μητρόπολης και του ηγουμενοσυμβουλίου του Μερσινιδίου, Κ. Βεργίνας κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας θα καταθέσει νέα ασφαλιστικά μέτρα αυτή τη φορά κατά του ελληνικού δημοσίου. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, η εντολή για παύση των εργασιών στον καταυλισμό, παύει να ισχύει.

Ερωτηματικά βέβαια γεννιόνται για την αιτία που εξαρχής τα ασφαλιστικά μέτρα δεν είχαν κατατεθεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και για το ποια στάση θα κρατηθεί αναφορικά με την εκτέλεση των εργασιών στο Μερσινίδι σε αυτό το κενό χρόνου μέχρι την κατάθεση των νέων ασφαλιστικών μέτρων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ