16.9.2024 9:24

Έναρξη του δικαστικού έτους με κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο δικαστικό χάρτη

Το νέο δικαστικό έτος ξεκινά με προβλήματα για τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, με τους δικαστικούς υπαλλήλους της Χίου να προχωρούν σε δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το Πρωτοδικείο. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την πρώτη αντίδραση των εργαζομένων στην εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη και άλλων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές υπηρεσίες είναι σοβαρά και επιδεινώνονται περαιτέρω με την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι αλλαγές αυτές, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις όπως οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει στη δημιουργία μιας δικαιοσύνης που ευνοεί τους λίγους και είναι απρόσιτη για τους πολλούς. Οι εξελίξεις αυτές, όπως τονίζουν, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για εντατικοποίηση των συλλογικών δράσεων, την καλύτερη οργάνωση και τη μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Η σημερινή κινητοποίηση σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου αγώνων για τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να αντισταθούν στις αλλαγές που θεωρούν ότι υπονομεύουν τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ