12.12.2014 13:32

Ενισχύθηκε με όχημα διάσωσης εγκλωβισμένων

Με τέσσερα νέα αυτοκίνητα πολλαπλών χρήσεων ενισχύεται η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου. Κάποια από αυτά θα προωθηθούν σε πυροσβεστικά κλιμάκια, για να ενισχύσουν τον περιφερειακό στόλο οχημάτων.

Πρόκειται για ένα VΑΝ Διάσωσης Εγκλωβισμένων και τρία νέα μικρά και ευέλικτα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με δεξαμενή νερού 500 λίτρων και αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού.

Το βασικό πλεονέκτημα των συγκεκριμένων οχημάτων είναι οι δυνατότητες κίνησης σε μικρούς δρόμους μέσα στις πόλεις και τα χωριά, αλλά και  εκτός δρόμου, όπου το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης που διαθέτουν τους παρέχει τη δυνατότητα να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για περιπολίες, επειδή έχουν χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης.

«Έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί αρκετά σε υπηρεσίες όλης της Ελλάδας, από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χορηγίας Σωστικών Μέσων της περιόδου 2.000. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία κατάρτισης του προγράμματος χορηγιών της τετραετίας 2014-2018», δηλώνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιάκωβος Αρχοντάκης.

Πλήρως εξοπλισμένο

Το ρυμουλκούμενο όχημα VΑΝ Διάσωσης Εγκλωβισμένων έχει παραληφθεί και οι πυροσβέστες εξασκούνται στη χρήση του με θεωρητικά σεμινάρια και πρακτική εφαρμογή με τη φροντίδα της Ε.Μ.Α.Κ και άλλων εξειδικευμένων φορέων. Μερικά από τα βασικά του εξαρτήματα είναι κάμερα εντοπισμού αγνοουμένων, ηχοεντοπιστική συσκευή, αναπνευστήρες, σύστημα ιατρικών βοηθειών και φάρμακα, γεννήτριες ρεύματος, αλυσοπρίονα τσιμέντου, κόφτες μπετόβεργων, μεταλλικά υποστηλώματα, βαριοπούλες, σιδηροπρίονα, ξυλοπρίονα, μέγγενη και άλλα.

Νέες παραλαβές

Σε λίγες μέρες, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα έχει παραδοθεί στην Πυροσβεστική της Χίου και το δεύτερο όχημα, το οποίο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία παραλαβής. Τα άλλα δύο θα παραληφθούν τον Ιανουάριο του 2015.

Έως τον Ιούνιο του 2015 θα παραδοθούν σταδιακά στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου άλλα 11 πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, συνολικής αξίας 3.000.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ