4.11.2016 17:40

Ενοίκιο … Προκυμαίας στο κυλικείο του 2ου Γυμνασίου!

Σε δυσθεώρητα ύψη για την εποχή μας κυμαίνονται οι προσφορές που δίνονται για την εκμίσθωση των κυλικείων των σχολείων,  δείγμα κι αυτό της αγωνίας και της απόγνωσης, που σπρώχνει πλέον τους ενδιαφερόμενους σε αναζήτηση επαγγελματικής στέγης, αλλά και της νοοτροπίας που θέλει, παρά την οικονομική κρίση, η αγορά κολατσιού στις εκπαιδευτικές μονάδες να αποτελεί συνήθεια απαράβατη.

Χωρίς φρένο

Κάθε ρεκόρ έσπασε η προσφορά που αφορούσε την εκμίσθωση του κυλικείου του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Χίου φτάνοντας στα 57 ευρώ ανά μαθητή για χρονικό διάστημα όσο ένα σχολικό έτος (9 ημερολογιακοί μήνες, 8 επί της ουσίας). Οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος φτάνουν τους 400, οπότε το συνολικό τίμημα προσεγγίζει τις 22.800 ευρώ κατ’ έτος! Τόσο θα είναι το μίσθωμα του σχολικού κυλικείου για το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Το ποσό του ενοικίου του κυλικείου για μια χρονιά απέχει παρασάγγας από τα ενοίκια της Απλωταριάς ή της Προκυμαίας, που πλέον μπορεί να τα συναντήσει κανείς και στα 1.500 ευρώ το μήνα για κάποια από τα καλύτερα καταστήματα, φυσικά με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις του εκμισθωμένου ακινήτου.

Ή το ένα ή το άλλο

Τα σενάρια είναι δυο με βάση τα παραπάνω δεδομένα: ή ότι … το αφεντικό τρελάθηκε, έδωσε μια παράλογη προσφορά και ό,τι βγει, ή ότι τα σχολικά κυλικεία είναι μια άκρως προσοδοφόρα επιχείρηση, την οποία μέχρι πρότινος ουδείς υπολόγιζε αλλά τώρα όλο και περισσότεροι τη γυροφέρνουν, όπως συμπεραίνεται και από το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται στους πλειστηριασμούς που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. «Εμείς ακολουθήσαμε τη νόμιμη διαδικασία. Για το ύψος της προσφοράς δεν φέρουμε καμιά ευθύνη, οι φάκελοι είναι κλειστοί, οι ενδιαφερόμενοι απλά καταθέτουν σφραγισμένες τις προσφορές τους κι εμείς διαλέγουμε την καλύτερη»,  εξηγεί τη διαδικασία στον «π» ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Αλ. Καρίβαλης.

Επιπλέον έσοδα για το Δήμο

Ο μόνος κερδισμένος πάντως θα είναι ο Δήμος. Οι αυξημένες προσφορές - άρα και τα μισθώματα - και με δεδομένη επίσης την αύξηση των αδειοδοτημένων σχολικών κυλικείων θα του επιτρέψουν να δει μερικές χιλιάδες ευρώ να καταλήγουν επιπλέον στα ταμεία του και τελικά στην ενίσχυση των σχολείων του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ