2.11.2016 14:08

Επαγγελματίες οδηγοί: «Δεν είμαστε διακινητές μεταναστών» [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στον κεντρικό λιμένα της Χίου προκειμένου να αποφευχθεί η επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών στις νταλίκες που φορτώνονται στα πλοία της γραμμής, ζητούν επιτακτικά μέσα από ανακοίνωσή τους οι Επαγγελματίες οδηγοί της Χίου.

Όπως σημειώνουν το τελευταίο διάστημα «το τίμημα της ανοργανωσιάς και της έλλειψης υποδομών το πληρώνουν οι επαγγελματίες οδηγοί», αφού πολλοί μετανάστες προσπαθούν με κάθε μέσω να μεταβούν στην ενδοχώρα κρυπτώμενοι ακόμα και κάτω από τις μηχανές.

«Το τραγικότερο όμως είναι ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου βρίσκεται κατηγορούμενος για τη διακίνησή τους. Έτσι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί βρίσκονται στο αυτόφωρο και τα αυτοκίνητα κατασχεμένα», σημείωσε στον «π» ο πρόεδρος των Επαγγελματιών οδηγών Μάρκος Βολίκας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ζωή ενός οδηγού που καλείται να ελέγξει το όχημά του, ελέω απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών, διατρέχει άμεσο κίνδυνο καθημερινά. «Σκεφτείτε ένα οδηγό που ελέγχει τη νταλίκα του να δει ξαφνικά 5-6 άτομα να πετάγονται από μέσα. Ποιος θα εγγυηθεί για την ασφάλειά του», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Τα βασικά αιτήματα των οδηγών περιλαμβάνουν τοποθέτηση καμερών στον χερσαίο χώρου του λιμένα, ώστε να αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε συνεργασία με τους μετανάστες καθώς και έλεγχο του οχήματος κατά την είσοδό του στον περιφραγμένο χώρο του λιμένα ούτως ώστε να μην φέρει μετέπειτα ευθύνη ο οδηγός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ