20.12.2016 10:03

Επιστροφή χωρίς διάθεση αμφισβήτησης

Στα γνώριμα μέρη του Συνδέσμου Κληρικών Χίου επέστρεψαν έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου καθώς και σειρά ιδρυτικών μελών του Συνδέσμου που είχαν διαχωρίσει τη στάση τους πριν αρκετό καιρό από την πολιτική που ασκούσαν ιερείς που βρίσκονταν στο τιμόνι του Συνδέσμου και θεωρούνταν προσκείμενοι στον Μητροπολίτη Μάρκο.

Στις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής ο Καλλιμασιώτης ιερέας, που είναι και πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, επέστρεψε στην ηγεσία του τοπικού Συνδέσμου.

 «Άψογη η σχέση μας με τον Μητροπολίτη»

Στην πρώτη του δήλωση ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου θέλησε να υπογραμμίσει τη σημασία επιστροφής των ιδρυτικών μελών του Συνδέσμου λέγοντας ότι αυτό έγινε «για να δώσουμε τη δυνατότητα στον Σύνδεσμο να συνεχίσει, πιο δυναμικά, όχι με πνεύμα αντιπαράθεσης αλλά για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας που είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Έχουμε πολλά εξωτερικά θέματα, από τα στενά εργασιακά, στα οποία πρέπει να έχουμε δυνατή φωνή αλλά και θέματα που άπτονται της γενικότερης κατάστασης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Ερωτώμενος για τη σχέση του Συνδέσμου Κληρικών Χίου με τον Μητροπολίτη Μάρκο ο π. Γεώργιος τη χαρακτήρισε άψογη λέγοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα αντιπαλότητας ή αμφισβήτησης ανάμεσα στον προκαθήμενο της τοπικής Εκκλησίας και στο συνδικαλιστικό όργανο των ιερέων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ