27.12.2016 18:50

Επίθεση – με κενά σημεία - καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή

Εμπρηστική επίθεση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σημειώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο νησί, σύμφωνα με καταγγελία της Τοπικής της Οργάνωσης. Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στον κεντρικό ιστότοπο του Συνδέσμου, απεικονίζονται τα γραφεία να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές έπειτα από επίθεση με εμπρηστικό υλικό.

Η Χρυσή Αυγή αποδίδει την εισβολή στα γραφεία της σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλληλέγγυους και Μ.Κ.Ο. .

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στον «π» πηγές από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, διερευνάται ακόμα το ενδεχόμενο διάρρηξης, αφού δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια παραβίασης της κεντρικής εισόδου, κάτι που θα απαντηθεί μέσω της αστυνομικής έρευνας εντός των προσεχών ημερών. 

«Οι αρχές - που γνωρίζουν άριστα τις παρακρατικές ομάδες που μεταφέρθηκαν στο νησί μετά το ξέσπασμα του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος - δεν έκαναν ούτε μία προσαγωγή! Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες οι ίδιοι παρακρατικοί είχαν διαρρήξει τα γραφεία μας και είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές στο εσωτερικό τους», αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Να σημειωθεί επίσης ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία ούτως ή άλλως δεν ειδοποιήθηκε προκειμένου να συνδράμει.

Αστυνομική έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Χίου σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ