29.6.2016 10:37

Έργα δύο ταχυτήτων

ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Α’ ΚΑΙ Δ’ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Ανεκμετάλλευτη παρά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αφήνει την τελευταία ελπίδα να ολοκληρωθεί το Δ’ τμήμα του Περιφερειακού της πόλης,  με σωστό τρόπο,  ο Δήμος Χίου που για μία ακόμη φορά γυρίζει την πλάτη στις αιτιολογημένες προτάσεις  των ενδιαφερομένων.

Η σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των θεμάτων που αφορούν στη συνέχιση των εργασιών στο Α’ Τμήμα και στην εκ νέου ένταξη του Δ’ Τμήματος στη νέα προγραμματική περίοδο, αναδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο, ότι  Τεχνική Υπηρεσία  και  Δήμος διαχωρίζουν  τους πολίτες σε δύο κατηγορίες.

Έτσι ενώ για το Α’ Τμήμα προβλέπεται η εκπόνηση τροποποιητικής μελέτης που θα  συμπεριλάβει τις παρατηρήσεις των κατοίκων του Παρθένη, για το Δ’ Τμήμα η Υπηρεσία συνεχίζει να αγνοεί τις βελτιώσεις  που έχουν υποβληθεί από παλιά  για  το συγκεκριμένο έργο, αρνούμενη να ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο για το μέλλον του πολυπόθητου έργου προς όφελος δημοτών, επισκεπτών  και χρηστών του έργου.

Αγνοούν ακόμα και το Υπουργείο

Αντί του διαλόγου,  ο Δήμος εξακολουθεί να  οχυρώνεται πίσω από μία μελέτη, αρνούμενος να απαντήσει ακόμα και στο Υπουργείο Εσωτερικών, που από τις 16 Φεβρουαρίου του 2016 έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο εκτός των άλλων ζητά να αιτιολογήσει γραπτώς τις επιλογές που έγιναν στη μελέτη και να ενημερώσει τόσο το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου  όσο και τους «Ποδηλάτες Χίου» που κατέθεσαν αίτηση για να ελεγχθεί η μελέτη του ισόπεδου κόμβου που θα ενώνει τα Λειβάδια με τον παραλιακό του Βροντάδου.

Έτσι παρότι ο Δήμος Χίου θα έπρεπε να είχε απαντήσει το αργότερο μέσα σε δύο μήνες, οι «Ποδηλάτες» ακόμη αναμένουν τη σχετική απάντηση, κάνοντας πλέον λόγο για πιθανές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την καθυστέρηση.

Ημερίδα από τους «Φίλους του Περιφερειακού»

Κι ενώ η πρακτική που ακολουθούν Δήμος και Τεχνική Υπηρεσία δημιουργούν ερωτηματικά,  η κίνηση «Φίλοι του Περιφερειακού» οργανώνει  ενημερωτική συνάντηση σήμερα στις 11:00 το πρωί στο Δημαρχείο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της χιακής κοινής γνώμης και την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (δημοτικών συμβούλων, επαγγελματιών και πολιτών)  για ένα που βαλτώνει εξαιτίας των λάθος επιλογών προηγουμένων και σημερινής δημοτικής αρχής.

«Ο δρόμος της παράκαμψης επειδή σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο αποδείχθηκε ότι είναι προβληματικός γιατί κανείς δεν έλαβε υπόψη του τις λύσεις που είχαν υποδειχθεί από μόνιμους και όχι μόνο κατοίκους. Πρόκειται για έναν περιφερειακό δρόμο ο οποίος  καθ’ όλο το μήκος του δεν έχει κόμβους επιστροφών,  δεν παρέχεται η δυνατότητα προσπέρασης  μιας και έχει μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και προβλέπεται να υπάρχει  διπλή γραμμή καθ όλο το μήκος του. Επιπλέον όταν κάποια στιγμή θα τελειώσει το δικαστικό μέγαρο Χίου, που είναι πάνω σε διπλή καμπύλη του δρόμου με μειωμένη ορατότητα,  δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί παρά μόνο κατά το ήμισυ. Ως «φίλοι του Περιφερειακού» προσπαθούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Ζητάμε αυτός ο δρόμος να αποκτήσει σύγχρονους κυκλικούς κόμβους , άποψη που διατυπώνει και η τροχαία αλλά και οι επαγγελματίες οδηγοί, ώστε να είναι ασφαλής,  να αναπτύσσονται λογικές ταχύτητες και να μειώνονται τα καυσαέρια, ο θόρυβος και τα ατυχήματα. Η πρόταση σαφώς διασώζει κτίσματα και παραδοσιακές κατασκευές που απαλλοτριώνονται και αποκαθιστά την έλλειψη ορατότητας στην έξοδο του παραλιακού», αναφέρουν οι διοργανωτές της ημερίδας στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ