10.1.2017 16:39

Εξάμηνο πρόνοιας για τον Δήμο Χίου

Με το σύνθημα ότι «Κανένας συμπολίτης μας δίχως φαγητό», ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Χίου Γιώργος Παπαδόπουλος  προγραμματίζει σειρά δράσεων για το 2017, που θα ανακουφίσουν όσους χρήζουν ανάγκης. « Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει συμπολίτης μας που να μην έχει ένα πιάτο φαί.  Η Μητρόπολη εξασφαλίζει φαγητό στους απόρους 22 ημέρες το μήνα  και εμείς θα καλύψουμε ως δήμος και τις υπόλοιπες 8 ημέρες. Παράλληλα θα δημοπρατήσουμε το Φεβρουάριο  200.000 ευρώ από πιστώσεις του ΤΕΒΑ για προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας που θα διανέμονται κάθε μήνα στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ», υπογραμμίζει στον «π» ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ θα λαμβάνουν κάθε μήνα τα αγαθά που δικαιούνται και θα εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες τους.

Κέντρο κοινότητας-μεταστέγαση υπηρεσιών Πρόνοιας

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που θέτει για το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, είναι η λειτουργία και στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας και η άμεση μετεγκατάσταση των υπηρεσιών Πρόνοιας. « Το κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες πρόνοιας είναι ακατάλληλο και ευελπιστώ ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει βρεθεί μεγαλύτερος χώρος που θα συστεγάσει τόσο το Κέντρο Κοινότητας όσο και τις  Προνοιακές υπηρεσίες του δήμου», αναφέρει συμπληρώνοντας ότι η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας θα ενισχύσει  τις δημοτικές υπηρεσίες πρόνοιας σε προσωπικό και τεχνογνωσία καθότι θα προσληφθούν επαγγελματίες υγείας και κοινωνικοί λειτουργοί. 

Τέλος στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία ταμείου Οικονομικής ενίσχυσης βαριά ασθενών και απόρων πολιτών της Χίου, οι οποίοι μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα για θεραπευτικούς λόγους και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα θεραπείας και μετακίνησης λόγω απορίας. «Το εν λόγω ταμείο χρηματοδοτείται από τα έσοδα ενοικίασης ενός διαμερίσματος που κληροδότησε η Κυριακούλα Αλογοσκούφη στο δήμο. Όσοι λοιπόν ασθενείς είναι άποροι με εισήγηση κοινωνικού λειτουργού θα χρηματοδοτούνται από τον δήμο για τα έξοδα νοσηλείας και μετακίνησής τους», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ