30.3.2021 16:27

Εξετάζεται η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων

Φωτ.: Eurokinissi

Ο Απρίλιος αποτελεί ένα μήνα-κλειδί για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας η οποία θα «κάνει χώρο» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μερική χαλάρωση των περιορισμών. Προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων. 

Επιβεβαιώνοντας ότι ο Απρίλιος είναι ένας κομβικός μήνας,  ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε πως «αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα», προσθέτοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή. 

Αναφέροντας πως η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε πως στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια.

Παράλληλα, όπως είπε, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Αναφορικά με το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, εκφράζοντας, ωστόσο, την αισιοδοξία του. «Θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», είπε. προσθέτοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».

    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ