17.9.2024 14:54

«ΓΕΦΥΡΑ» Χίου-Αμερικής για το Εργαστήριο Θεραπευτικής Κηπουρικής

Επίσκεψη στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2024, μέλη του Σωματείου Panchiaki Korais Cociety, κατόπιν πρόσκλησης του ΔΣ του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ .

Ο ιστορικός Παγχιακός Σύλλογος «ΚΟΡΑΗΣ» Νέας Υόρκης, πρόσφερε πριν ένα χρόνο περίπου, στο Μ.Κ.Δ.Η.Φ. «Η ΓΕΦΥΡΑ», ένα επαγγελματικό και πολύ λειτουργικό θερμοκήπιο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για το εργαστήριο θεραπευτικής κηπουρικής που λειτουργεί εκεί.

Ένα χρόνο μετά τη χορηγία, το θερμοκήπιο, αποδίδει καρπούς και κηπευτικά, καθώς και αρωματικά βότανα. Τα παιδιά και η μονάδα, φτιάχνουν με αυτά μαρμελάδες και άλλα προϊόντα, που πωλούνται και ενισχύουν το εισόδημα της κοινότητας.

Η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΠΣ ΑΜΕΑ  Σοφία Μιχάλα κάλεσε το ΔΣ του Παγχιακού Συλλόγου «ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Υ., να δει τους καρπούς της χορηγίας, και ο Πρώην Πρόεδρος και μέλος του «ΚΟΡΑΗ» Νέας Υόρκης, Στέλλιος Τάτσης, μαζί με τη Μαρία Κοζή, που είναι επίσης μέλος του Συλλόγου, υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν στην Αμερική, όσα είδαν, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η καλή λειτουργία και η ανάπτυξη του θερμοκηπίου, με νέα χορηγία βελτίωσης(πρόσβασης-υποδομής.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Όπως τόνισε το Προσωπικό και οι Ψυχολόγοι της μονάδας, αυτή η δραστηριότητα, μπορεί να εξελιχθεί σε επαγγελματική δραστηριότητα, για πολλά από τα παιδιά, ώστε να κερδίζουν τη ζωή τους μόνα τους, χωρίς «πατερίτσες».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ