22.10.2012 16:30

Γιόρτασαν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης των Ψαρών (ΦΩΤΟ)

ΠΑΡΟΧΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Με τη συμμετοχή σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και του Υπαρχηγού Στόλου υποναύαρχου Γ. Γιακουμάκη, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στα ηρωικά Ψαρά, οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό, οι  οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο εορτασμού των 100 ετών από την έναρξη την νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913.

       Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ο Υπαρχηγός Στόλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Ηρώων, εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη,
 
Μετά τη δοξολογία οι επίσημοι παρέστησαν σε παρέλαση φορέων και μαθητών του νησιού στην οποία συμμετείχε και άγημα ανδρών της Φρεγάτας «ΨΑΡΑ», που από το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αγκυροβολημένη ανοιχτά του νησιού ενώ την Κυριακή εισήλθε στο λιμάνι.

       Τέλος, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, απεστάλη με τη συγκεκριμένη Φρεγάτα φαρμακευτικό υλικό στους αρμόδιους φορείς του νησιού.
 
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: 96 ΑΔΤΕ "ΧΙΟΣ"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ