7.8.2024 14:21

Γνωριμία με το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων, Παιδιών και Φίλων με Αναπηρία Νομού Χίου «Ειδικός Σκοπός»

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων, Παιδιών και Φίλων με Αναπηρία Νομού Χίου, με διακριτικό τίτλο «ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ», δημιουργήθηκε με αποκλειστικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, απευθυνόμενο σε ένα ευρύτερο φάσμα ειδικών αναγκών. Ο κύριος σκοπός του σωματείου είναι η προάσπιση των συμφερόντων όλων των παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες, ώστε στο παρόν να ενταχθούν ως χρήσιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μέσω της προσφοράς, αλλά και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους να παραμείνουν ενεργά άτομα με ίσες ευκαιρίες, ιδιαιτέρως στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα.

Το σωματείο δημιουργεί δράσεις για αυτά τα άτομα, θέτοντας ως στόχο τη διάδραση με σχολεία τυπικής ανάπτυξης. Οι σκοποί και οι δράσεις του αναπτύσσονται σε συνάρτηση με τους γονείς, κηδεμόνες και οικογένειες αυτών των παιδιών, μέσω της δημιουργίας λίστας επαγγελματιών, της οργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων με τη μορφή της συμβουλευτικής προς τους γονείς και κηδεμόνες ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σκοπός αυτών των δράσεων είναι η διεύρυνση των γνώσεων των γονέων και κηδεμόνων για την περαιτέρω ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των ίδιων και των παιδιών τους.

Το σωματείο στοχεύει επίσης στην υλοποίηση και διαμόρφωση ενός χώρου, ο οποίος, εκτός από τη δημιουργική απασχόληση, θα μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά σε περιπτώσεις ανάγκης των γονέων ή κηδεμόνων, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα, καθώς είναι ένα μείζον πρόβλημα για πολλές οικογένειες στο νησί και δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη δυνατότητα.

Στόχος του σωματείου είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, η αποδοχή και η προσφορά από την κοινωνία, με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών και με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, ανταποκρινόμενο με τον κατάλληλο τρόπο στη διαφορετικότητά τους.

Το σωματείο προσκαλεί όλους να γνωριστούν από κοντά την Παρασκευή 09 Αυγούστου, από τις 09:00 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Χίου, διότι, όπως έλεγε και ο Τάσος Λειβαδίτης, «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΑμεΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ