15.12.2016 16:55

Χαρίζοντας ελπίδα ενάντια στην υπογεννητικότητα

ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ HOPEGENESIS ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΕ ΑΙΓΝΟΥΣΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑΝΕΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Το κενό της κρατικής κοινωνικής μέριμνας, των κινήτρων και των μέτρων στήριξης κατά της υπογεννητικότητας έρχεται να καλύψει η HOPEgenesis σε Οινούσσες και Ψαρά εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της, "υιοθετώντας" κάθε γυναίκα που μένει έγκυος σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. 

Ποια είναι η HOPEgenesis

H HOPEgenesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, με έργο την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από την στιγμή που μένει έγκυος έως τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.

Μαζί με την αυτοδιοίκηση

Ήδη Οινούσσες και Ψαρά έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της HOPEgenesis.  Όποια γυναίκα μόνιμη κάτοικος των δυο νησιών μείνει έγκυος, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, θα μπορεί να απευθυνθεί στην HOPEgenesis απευθείας ή μέσω του δήμου και η οργάνωση θα μεριμνήσει από την πρώτη μέρα της εγκυμοσύνης να εξασφαλιστούν όλα τα έξοδα από έως και τον τοκετό.

Ζήτημα η απόσταση

Το μόνο δύσκολο ειδικά για τις έγκυες γυναίκες τω δυο νησιών είναι η μεταφορά τους στην Αθήνα, αφού εκεί, με τα συμβεβλημένα κέντρα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις στις έγκυες γυναίκες και συντελούνται και οι τοκετοί.

Με την οικονομική κρίση που κάθε εγχείρημα στις νέες οικογένειες για απόκτηση παιδιού μοιάζει απαγορευτικό, τέτοιες πρωτοβουλίες σίγουρα συμβάλλουν σημαντικά, ακόμη κι αν αποδεικνύουν πόσο...υπολειτουργεί το κοινωνικό κράτος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ