19.12.2012 18:15

Χιώτικο πλήγμα στην Κυβέρνηση

- ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ 13 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Την πρώτη νίκη εναντίον της Κυβέρνησης και του υπουργού Αντ. Μανιτάκη, κατάφεραν χθες αργά το μεσημέρι οι 13 υπάλληλοι του Δήμου Χίου που με την πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Οι 13 υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ απασχολούταν στην Οικονομική, Τεχνική και Διοικητική Υπηρεσία του Δήμου Χίου καθώς και στην πρόνοια. Ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Κυβέρνησης οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να υποστηρίξουν το δικαίωμά τους στην εργασία.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, οι προσφεύγοντες θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται χωρίς καμία μεταβολή, εργασιακή και οικονομική, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι η 2η που εκδίδεται σε πανελλαδικό επίπεδο αφού στις αρχές της εβδομάδας το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών άνοιξε τον δρόμο στους 34 προσφυγόντες υπαλλήλους του Δήμου Πατρών ενώ η ίδια θετική απόφαση πάρθηκε και σε ότι αφορά 12 διοικητικούς υπαλλήλους του ΤΕΙ Πατρών καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη κατάφερε να πείσει το Δικαστήριο έστω και προσωρινά για την αναγκαιότητα τους αλλά και τις ανάγκες που κάλυπταν.
 

«Καλή αρχή»
Στο θετικό της απόφασης στάθηκε με δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αλ. Γαϊτάνος, τονίζοντας ότι αποτελεί «καλή αρχή» στο δρόμο της δικαίωσης.
Παράλληλα όπως ανέφερε ήδη η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Εγραζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρα αναζητάει εναλλακτικούς τρόπους κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική δικαίωση των υπάλληλων που επέλεξαν να δράσουν μέσω της δικαστικής οδού.
«Όταν προσφεύγαμε κατά της Κυβέρνησης κάποιοι μας είπαν αιθεροβάμονες. Τώρα έρχεται η πρώτη νίκη. Είμαι αισιόδοξος ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για υπαλλήλους που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ, εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ενώ όλοι το γνωρίζουμε και το βιώνουμε η πολιτεία έρχεται μέσα σε ένα βράδυ να τους πετάξει στο δρόμο.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη», κατέληξε σε δηλώσεις του ο κ. Γαϊτάνος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ