7.11.2014 18:50

Η ιστορία του δικηγορικού συλλόγου Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Έγγραφα από τη Βιβλιοθήκη Κοραή, ένα αναδρομικό βίντεο από τη χρονιά ίδρυσης του δικηγορικού συλλόγου το 1914,πρακτικά μιας δίκης του 1903 για έκτρωση, ενός στρατοδικείου του 1948,συνεδριάσεων παλαιών διοικητικών συμβουλίων και νομικών διαδικασιών, σφραγίδες, άλλα χρηστικά αντικείμενα,  ντοκουμέντα, κείμενα εφημερίδων, προσωπικά αντικείμενα παλαιών δικηγόρων  «στοιχειοθετούν»το φάκελο της ιστορίας των 100 ετών δράσης που συμπληρώνει φέτος ο δικηγορικός σύλλογος Χίου.                                                                                                                

Μερικά από τα πλούσια στοιχεία που θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί το κοινό που θα παρακολουθήσει την εορταστική ημερίδα τη Δευτέρα στις 19.00 στο Ομήρειο, παρουσίασε η Επιτροπή  Δουλειάς που φρόντισε με μεράκι την οργάνωση της εκδήλωσης.                                                                                                              

Στοιχεία                                                                                                                           

«Η πρώτη γυναίκα άνοιξε στη Χίο δικηγορικό γραφείο μόλις το1973-74, ήταν η Ιφιγένεια Μενδωνίδου. Έχουμε μια  τέταρτη και  αρκετές τρίτες γενιές οικογενειών δικηγόρων. Μάθαμε πολλά στοιχεία ψάχνοντας στη Βιβλιοθήκη Κοραή», τόνισαν   τα μέλη της Επιτροπής Ανθίπη Ζαννάρα, Χούλη Κατερίνα, Γιώργος Μεριές, Άννα Καρατζά, Γραμματική Αλλοιμόνου, Χρήστος Σπηλιόπουλος και Νίκος Παραδείσης.

Το παράπονο                                                                                                                        

Αυτή η ημερίδα, αποσκοπεί και σε κάτι άλλο. Όπως τόνισαν με έμφαση τα μέλη της Επιτροπής θα δοθεί την ευκαιρία στον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι το δικηγορικό επάγγελμα, που έχει υποβαθμιστεί συνειδητά και βάλλεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια είναι βασικό θεμέλιο της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και στήριγμα του πολίτη στις δύσκολες στιγμές του.                                                                                                                           

Το πανό                                                                                                                                 

Σχετικό είναι και το πανό που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του Πρωτοδικείου Χίου με σύνθημα το ρητό του Αδαμάντιου Κοραή «Ελευθερία δεν υπάρχει χωρίς Δικαιοσύνη» και υπότιτλο «100 χρόνια διαδρομής και ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου».                                                                                                        

Παρουσίες                                                                                                                      

Το παρόν στην ημερίδα θα δώσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Αθανασίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Παπαδάς, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Περίδης και άλλοι επίσημοι.    

                

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ