9.12.2016 12:45

«Η Κυβέρνηση σέβεται τις λαϊκές διεκδικήσεις»

Για σαφέστατη θετική εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση σέβεται τις λαϊκές διεκδικήσεις, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, με αφορμή τη χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

«Η κυβέρνηση πέτυχε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης και αυτό αντικειμενικά αποτελεί θετική εξέλιξη. Η απόφαση αυτή αναδεικνύει ότι οι συλλογικοί αγώνες, αν και πάντοτε σημαντικοί, είναι πιο αποτελεσματικοί όταν υπάρχουν κυβερνήσεις που σέβονται τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 η στρατηγική της κυβέρνησης ήταν σαφής: αφενός, υπεύθυνη υλοποίηση των δεσμεύσεων, όπως φαίνεται από την υπεραπόδοση των στόχων του Προϋπολογισμού και την απόφαση για βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσης του χρέους από το τελευταίο Eurogroup. Αφετέρου, εφαρμογή παράλληλου προγράμματος διοχετεύοντας κάθε πλεόνασμα σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη. Κάποιοι θεωρούσαν δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν θα πάλευε καν να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ, όπως άλλωστε έσπευσαν να παρουσιάσουν ως αποδεκτή τη θέση των δανειστών για αύξηση της φορολογίας των ναυτικών. Αυτές οι κυβερνητικές αποφάσεις, όπως και η κατανομή κοινωνικού μερίσματος 617 εκ. σε πάνω από 1,5 εκ. συνταξιούχους, αποδεικνύουν ότι ακόμα και σε συνθήκες επιτροπείας δεν είναι όλοι ίδιοι». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ