14.12.2016 17:42

Η νεολαία χτυπά την πόρτα του Ερυθρού Σταυρού…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Τη θαλπωρή του Ερυθρού Σταυρού ζητούν πλέον και οι νέοι που μαστίζονται από την ανεργία και δεν καλύπτουν τα ατομικά ή  οικογενειακά τους έξοδα. Νέα άτομα και οικογένειες προσπαθούν να καλύψουν βασικές επισιτιστικές τους ανάγκες με τα τρόφιμα που δωρίζουν οι χορηγοί, τα οποία κάθε χρόνο τις  γιορτινές Χριστουγεννιάτικες μέρες συσκευάζουν και διανέμουν οι Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού.

Πολύ περισσότερες

Φέτος οι ανάγκες και οι αιτήσεις  είναι πολύ περισσότερες και το τοπικό παράρτημα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περίπου 400 δικαιούχων. Αναγκαστικά κάποιοι θα μείνουν ακάλυπτοι, αλλά  δυστυχώς ο Ερυθρός δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο.

Διανέμει ότι και όσα του δίνουν, ζητάει διαρκώς περισσότερα, αλλά δεν μπορεί να επιβαρύνει πολύ μια χειμαζόμενη αγορά. Το κοτόπουλο, ο κιμάς, το τυρί, το λάδι, τα ζυμαρικά, οι σάλτσες, τα γλυκά, η  ζάχαρη και άλλα τρόφιμα μακράς διαρκείας θα βοηθήσουν τους δικαιούχους να περάσουν κάπως καλύτερα αυτές τις γιορτινές μέρες. Οι Εθελόντριες δούλεψαν εντατικά για να ετοιμάσουν τα πάντα στην εντέλεια και έδωσαν τον καλύτερος τους εαυτό για να εξυπηρετήσουν τους συνανθρώπους μας που η κρίση τους ανάγκασε να ζητήσουν την αρωγή του Ερυθρού Σταυρού.

«Οι αιτήσεις φέτος είναι περισσότερες από 400, ελπίζουμε να καταφέρουμε να καλύψουμε όσους μας έχουν καταθέσει εκκαθαριστικά της εφορίας. Έως πέρσι εξυπηρετούσαμε γύρω στους 300 δικαιούχους, φέτος η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ» δηλώνει η Ερυθροσταυρίτισσα Βέτα Σιταρά.

«Έχει αλλάξει πολύ η εικόνα των κατηγοριών και ηλικιών που μας ζητούν χορηγία τροφίμων. Ζητούν τη βοήθεια μας νέα άνεργα  παιδιά και πολλές νέες οικογένειες», προσθέττει

Κώστας Αλάτσης:

«Ευτυχώς που υπάρχει και ο Ερυθρός Σταυρός. Έχω έλθει και άλλες φορές. Σε εμάς συνιστώ υπομονή, ευχαριστούμε τους δωρητές και στα στελέχη του Ερυθρού ευχόμαστε  καλή δύναμη», δηλώνει ο δικαιούχος Κώστας Αλάτσης, ο οποίος περιμένει με υπομονή να έλθει η σειρά του.

Μ. Μανουρά (Εθελόντρια)

Η πληρωμή των Εθελοντριών είναι η ικανοποίηση που βλέπουν στα μάτια του κόσμου και το ολόψυχο «ευχαριστώ» που εισπράττουν.

«Είναι η μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία για εμάς Δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψω αυτό που γίνεται, αλλά και την ικανοποίηση που εισπράττουμε», προσθέτει η Ερυθροσταυρίτισα Μαρία Μανουρά, Ερυθροσταυρίτισσα από το  1995 .

Προτεραιότητα

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων οικογενειών που ζητούν την αρωγή του οργανισμού, για να καλύψουν πάγιες ανάγκες των σπιτικών τους.

«Δίνουμε προτεραιότητα στις δικαιούχες νέες οικογένειες, πολλά μικρά απιδιά πάνε στο σχολείο χωρίς να τρώνε πρωινό στο σπίτι τους, αυτό είναι πολύ θλιβερό. Η κρίση έχει θέσει σε  δοκιμασία και το θεσμό της οικογένειας»,τονίζουν οι Ερυθροσταυρίτισες Βαγγελίτσα Καλούπη, Άννα Συμιακάκη και Στέλλα Φλουρά.

Στους κάδους

Η ουρά στις σκάλες ήταν ατελείωτη, τα νεύρα του κόσμου τεντωμένα, η υπομονή έχει τελειώσει, η αναμονή έφερε τους συνηθισμένους καυγάδες  για τη σειρά αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα για το μέλλον και αρκετοί πλέον ψάχνουν να βρουν την χαμένη ποιότητα της ζωής τους στους κάδους των απορριμμάτων …

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ