21.12.2016 9:02

ΙΕΚ Σιδηροκατασκευαστών: ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες στα νησιά μας

Κάτι οσμίζεται η αγορά και δεν περίμενε τις διαρροές των ευρωπαϊκών κύκλων για να λάβει τα μέτρα της. Για το φιλέτο των χώρων αναψυχής του λιμανιού, το προνομιακό Μπούρτζι, όχι απλώς δεν σφάχτηκε για να το διεκδικήσει αλλά τελικά κατοχυρώθηκε ελάχιστα πάνω από το κατώτατο όριο προσφοράς που είχε θέσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ποιος επενδύει σήμερα σε έναν τόπο καταδικασμένο να παραστήσει, απροσδιόριστα για πόσο, το δεσμοφύλακα της Ευρώπης; Η συρρίκνωση του παραγώμενου τοπικού προϊόντος σε όλους τους κλάδους κι η απαγόρευση κάθε εφαρμογής διαφορετικού σχεδίου ανάπτυξης για το νησί είναι το βαρύτερο αποτύπωμα της υποταγής κυβέρνησης και τοπικών ηγεσιών τα 5 επιλεγμένα νησιά (μεταξύ των οποίων και η Χίος) να σηκώσουν μόνα τους το βαρύ τίμημα της προσφυγικής κρίσης.

Το πρόσφατο ερώτημα του «π», αν υπάρχει μέλλον στο νησί, απαντήθηκε χθες, με τη μορφή διαρροών των ευρωπαϊκών κύκλων: υπάρχει στον τομέα των σιδηροκατασκευών. Θα απαιτηθούν άφθονα σίδερα για να κατασκευαστούν οι φυλακές ψυχών που θα περάσουν και θα παραμείνουν για ένα επαρκές διάστημα ελέγχου στο νησί μας, πριν πάρουν την «πράσινη κάρτα» εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει κανείς μας αντίρρηση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ