1.3.2017 10:55

Ήρθε από τη Βοστώνη για τα βούδια και τον νεκρό

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΥΚΟΥΣΗ

 Δεν  χρειάζεται να ζητήσουμε πιστοποιητικά και υπεύθυνες δηλώσεις για να αναγνωρίσουμε την αγάπη και τη νοσταλγία που τρέφουν για την πατρίδα τους οι ομογενείς μας. Οι Χιώτες ομογενείς έχουν αποδείξει με πράξεις τα ασίγαστα αισθήματα τους.

Την περασμένη Κυριακή καταγράψαμε στην πλατεία του Μπου στον Αγ. Γεώργιο το Συκούση τις πολύ κεφάτες  παρουσίες του Δημήτρη Νικήτα και του γιου του Δημοσθένη. Δεν δίστασαν να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα  από τη Βοστώνη έως τη Χίο για να συμμετάσχουν στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Νίκος Κύλης, ο οποίος  μας κάλεσε να παρευρεθούμε και να καταγράψουμε τις υπέροχες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

«‘Εμείς οι Αγιωργούσοι αγαπάμε και πονάμε τον τόπο ας, χτυπάει η καρδιά μας για ότι έχει σχέση με τη Χίο και ειδικά με το χωριό μας», δηλώνει ο Δημήτρης, αγκαλιά με τον Νίκο Κύλη και το γιο του Δημοσθένη.

Είδαμε ότι ζούσαν με όλες τους τις αισθήσεις τα δρώμενα, καταγράψαμε συγκινητικές επαφές με συχωριανούς, συνειδητοποιήσαμε ότι οι ομογενείς μας σκέπτονται και νοσταλγούν πάντα την πατρίδα.  Η καλύτερη προσφορά στον τόπο του είναι ότι μπολιάζει και τα παιδιά του με την ίδια αγάπη, παρά το ότι αυτά δεν έχουν γεννηθεί και δεν έχουν ζήσει στη Χίο. Αυτού του είδους οι ομογενείς μας συγκινούν και μας προσφέρουν το καλύτερο, την αίσθηση και τη βεβαιότητα ότι η Χίος έχει ένα μεγάλο αποκούμπι  που έχει αποδειχθεί πολύτιμο στήριγμα κάθε φορά που χρειάζεται γερά θεμέλια  για να επιβιώσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ