22.11.2016 9:39

"Κατάληψη" της νήσου Παναγιάς από τους Χιώτες Ραδιοερασιτέχνες

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου μετά τους Καλόγερους, που ήταν και η πιο δύσκολη αποστολή έχει πάρει φόρα και ενεργοποιεί την μια βραχονησίδα μετά από την άλλη. Καλόγεροι, Βενέτικο, Γκέρτης και τώρα Νησίδα Παναγιά ακόμα μια εμπειρία για την ομάδα SZ8ARC που σε αυτή την αποστολή είχε ένα νέο μέλος και μάλιστα πολλά υποσχόμενο. Το νεότερο μέλος της ομάδας μας είναι ο SY8BAK (Σταύρος).

Αυτή τη φορά επιλογή ήταν η νησίδα Παναγιά ή (Πασάς). Το  ταξίδι μας άρχησε στις 09:00 (ώρα Ελλάδος) από το λιμανάκι στην περιοχή Τρεις  Μύλοι Βροντάδου και τελείωσε με το σούρουπο στο ίδιο σημείο περίπου στις 19:00 (ώρα Ελλάδος).

Ο χρόνος που χρειαστήκαμε έως τον μόλο τις νησίδας ήταν περίπου μισή ώρα. Ανάβαση στον χώρο της εκκλησίας, τοποθέτηση κεραιών για VHF και HF. Το πρώτο spot στο cluster πέφτει και αρχίζει το πανηγύρι στα 20 μέτρα (14ΜHz). Η ισχύς στα 40Watt  και η διάδωση μέτρια. Η Εxpedition στην Παναγιά (Πασάς) είχε διάρκεια περίπου 6 ώρες. Πρέπει όμως να υπολογίσετε ότι στην κάθε αποστολή δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο που να σε περιμένει. Ολα μεταφέροντε και τοποθετούντε στον χώρο από την αρχή και με το τέλος της αποστολής μαζεύονται και επιστρέφουν πίσω. Το callsign όπως και στις προηγούμενες ήταν το SZ8ARC/P και οι operatos ήταν ο SV8JTS (Οδυσσέας), ο SY8BEB (Γιάννης) και ο SY8BAK (Σταύρος). Από εκεί δώσαμε τα reference GIOTA: NAS-005, SVFF-045 και το WLOTA-0130.

"Αυτή η expedition τελείωσε και τελείωσε επιτυχώς για ακόμα μια φορά. Η επόμενη είναι έτοιμη και σύντομα θα ανακοινωθεί ευχαριστούμε όλους τους ραδιοερασιτέχνες (Έλληνες και μη) που επικοινώνησαν μαζί μας υποστηρίζοντας την προσπάθεια μας και την αγάπη (τρέλα) που έχουμε για αυτό το χόμπι", αναφέρει στο μήνυμά της η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ