10.8.2016 12:28

Κάθε πέρσι και καλύτερα

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 20% ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΥΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Απογοητεύουν οι αριθμοί των αφίξεων, με τους τουρίστες να αποτελούν για το νησί είδος υπό εξαφάνιση. «Οι αφίξεις των επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά είναι 20% κάτω, συγκριτικά με πέρσι», αναφέρει στον «π» ο Θ. Μιχαλάκης, κεντρικός ταξιδιωτικός πράκτορας.

Ούτε ο «Δεκαπενταύγουστος» δε μας σώζει…

 Οι ελπίδες για ένα καλύτερα τουριστικό καλοκαίρι αποδείχθηκαν, βάση στατιστικών, φρούδες αφού ούτε ενόψει της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου οι αφίξεις επισκεπτών στο νησί ήταν ικανοποιητικές .  Λίγο το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα που είναι και πάλι στο ζενίθ, λίγο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στα μαστιχοχώρια … και οι τουρίστες έβαλαν ρότα για αλλού. «Δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις. Μπορεί αυτή την εβδομάδα να είναι λίγο καλύτερα συγκριτικά  με τους  δύο προηγούμενους μήνες του καλοκαιριού, αλλά είναι μάταιη η σύγκριση με προηγούμενες χρόνιες… Ακόμη και πέρσι επί ‘’capital controls’’ η κατάσταση ήταν καλύτερη τουριστικά», τόνισε χαρακτηριστικά η Α. Σπανολιού, ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Sunrise Tours».

 Προβλέπεται δύσκολος ο φετινός χειμώνας

Οι συνέπειες των λιγοστών και φέτος τουριστών… πολλές. Αν θεωρήσουμε μια αλυσίδα: τις αφίξεις των επισκεπτών με τα ξενοδοχεία, με τα εστιατόρια και με την κίνηση στα μαγαζιά (ένδυσης π.χ), μόνο «σκουριασμένη» θα μπορούσε να είναι. Αποτέλεσμα όλων αυτών, θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας  για όλους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ