15.12.2016 12:10

Κέντρο Κοινότητας και στη Χίο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ

Και στη Χίο θα συσταθεί Κέντρο Κοινότητας, η νέα δομή του Υπουργείου Εργασίας που αποτελεί το ΚΕΠ των φτωχών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων( άποροι, ΑμεΑ, ρομά, μετανάστες κλπ) καθώς μέσω αυτών θα πληροφορούνται, προσκομίζοντας απλώς το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους, σε ποιό πρόγραμμα κοινωνικής ενίσχυσης μπορούν να ενταχθούν, τι προνοιακά επιδόματα μπορούν να λαμβάνουν, όπως και τυχόν  κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και οι οποίες προβλέπονται σε ελληνικά η κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης της φτώχειας.

Το Υπουργείο Εργασίας  σχεδιάζει τα 254  «Κέντρα Κοινότητας» να λειτουργήσουν το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2017. Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργήσει και στη Χίο, αφού ο Δήμος Χίου είναι ανάμεσα στους πρώτους 70 στους οποίους θα ξεκινήσει η λειτουργία των κέντρων με τους υπολοίπους να έπονται.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στην κάλυψη  μέσω ΑΣΕΠ 750 θέσεων προσωπικού το οποίο θα κληθεί, με 3ετή σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης ,να στελεχώσει τα παραπάνω «Κέντρα Κοινότητας». Αναλογικά αυτό σημαίνει ότι στη Χίο αναμένεται να προκηρυχθούν αν όχι μι τουλάχιστον 2 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί σύντομα επιπλέον μοριοδότηση θα δικαιούνται όσοι εργαζόμενοι έχουν σχετική εμπειρία έχοντας απασχοληθεί στο παρελθόν σε γραφεία  διαμεσολάβησης δήμων (για προνοιακά ζητήματα) και σε δομές φτώχειας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ