1.4.2014 11:14

«Κλειδώνει» η νέα χωροθέτηση των φυλακών;

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ (ΠΙΤΥΟΣ, ΦΑ, ΘΟΛΟΣ) ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ

Κλιμάκιο του Υπ. Δικαιοσύνης  και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ που έχει επιληφθεί της αρμοδιότητας της διερεύνησης  και κατάληξης γηπέδου για την ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Χίο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο νησί.

Στο κλιμάκιο το οποίο θα πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους στις τρεις περιοχές που έχουν προκριθεί θα συμμετέχουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, ο Δήμος Χίου και οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι των Δικαστικών Φυλακών. Στόχος είναι να υπάρξει, ακόμη και κατά τη διάρκεια της παραμονής των εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Χίο, τελική εκτίμηση για το χώρο όπου θα μπορέσουν να ανεγερθούν οι νέες φυλακές και το σχέδιο να κλειδώσει, ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια οι διαδικασίες που απαιτούνται.

Φα, Πυτιός ή Θόλος;

Σύμφωνα με τα δεδομένα οι τρεις περιοχές όπου έχουν προκριθεί είναι η δημοτική έκταση κοντά στο Πυτιός, μια περιοχή στο Φα και τέλος το Θόλος. Αντίθετα, δεν φαίνεται να έχουν τύχη οι προτάσεις που έγιναν για χώρους στις Δημοτικές Ενότητες Μαστιχοχωρίων (Πυργί) και Αμανής (ευρύτερη περιοχή Βολισσού), καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τις χιλιομετρικές αποστάσεις από Νοσοκομεία, οικισμούς κλ.π.

Στην τελική απόφαση θα συνεκτιμηθεί και η άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου. Οι πληροφορίες περί επιφυλάξεων της υπηρεσίας, ιδιαίτερα για την περιοχή του Θόλους, δείχνουν να μην ισχύουν καθώς ο προϊστάμενος Λάκης Τσακός με δηλώσεις του στον «π» υπογραμμίζει ότι ναι μεν το Θόλος είναι μια περιοχή προς ανάπτυξη, ωστόσο αυτό δεν θα αποτελούσε εμπόδιο για να ανεγερθούν εκεί οι νέες Δικαστικές Φυλακές. «Ο επίτοπιος έλεγχος θα καταδείξει τις δυνατότητες κάθε περιοχής που έχει προταθεί. Άποψή μας δεν είναι ότι το Θόλος δεν κάνει. Είναι μια περιοχή με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Εφόσον το κλιμάκιο το κρίνει, δεν έχουμε αντίρρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από κοντά ο Δικηγορικός Σύλλογος

Ιδιαίτερα ζεστά έχει πάρει το θέμα της ανέγερσης των νέων Διακστικών Φυλακών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που πραγματοποίησαν οι Ανθ. Ζαννάρα και ηΧρ. Γαλάτουλα, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, ουπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου υποσχέθηκε τη βάσιμη βοήθειά του για την πλήρωση των κενών του Ειρηνοδικείου Χίου, την κάλυψη μιας επί πλέον θέσεως Ειρηνοδίκη και την πλήρωση των υπαλληλικών κενών στο Πρωτοδικείο της Χίου.

«Αμφότερα τα ζητήματα αυτά φαίνεται, ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, ωστόσο  υπάρχει αναμονή μέχρι την πρακτική υλοποίησή τους», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ