14.12.2016 17:07

Κρατήστε τους πρόσφυγες, πάρτε … αναρροφητήρες!

Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου Χίου η κότα με τα χρυσά αυγά. Μια Εταιρεία δίχως ουσιαστικό αντικείμενο, με εξαίρεση την εκμετάλλευση κάποιων παραλιών. Εσχάτως βέβαια αναπληρώνει κάθε κενό στο Δήμο. Τελευταίο της επίτευγμα η ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με 5 κοπτικούς αναρροφητήρες, για τους οποίους επαίρονται σήμερα κάμποσοι δημοτικοί σύμβουλοι, με πρωτοστάτη τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

Κοινό μυστικό στη Χίο είναι ότι η Μονομετοχική λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο ως το πλυντήριο της μεταναστευτικής μας διαχείρισης. Πληρώνεται αδρά για την Σούδα και έχει την ευχέρεια και συμβάσεις να συνάπτει και δωρητής να γίνεται σε … άπορους λοιπούς τομείς της δημοτικής εξουσίας.

Με ποιο αντάλλαγμα; Άκου, βλέπε, σώπα. Οι αναρροφητήρες να καλύπτουν τη βροχή των ανησυχητικών καθημερινών δεδομένων. Το ένα, η κεντρική εικόνα, παραμένει ότι το νησί βρίσκεται στο κέντρο του διαδρόμου μιας μαζικής μετακίνησης πληθυσμών. Το δεύτερο ότι, υποχρεωτικά, μέσα από τους χιλιάδες διακινούμενους διαταράσσεται πλήρως η κανονικότητα της ζωής μας. Φυσικό είναι μέσα στους 2.500 χιλιάδες εγκλωβισμένους κάποιος 17χρόνος να συλληφθεί με μαχαίρι ή κάποιος άλλος να χτυπά το παιδί του και απολογούμενος να μην βρίσκει πού είναι το πρόβλημα. Για τις πληροφορίες συμμετοχής κάποιων στον ISIS ας μην γίνει καλύτερα λόγος.

Έκπληξη μπροστά στην επιχείρηση εκμαυλισμού της κοινωνίας για να συμβιβαστεί με τη διαχείριση του προσφυγικού προκαλεί η σιωπή της αντιπολίτευσης. Δεν βλέπει, δεν ενοχλείται από την τουλάχιστον αδιευκρίνιστη ροή των χρημάτων δια της Μονομετοχικής; Λογοδοτεί κανείς και σε ποιόν;

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν καλύτερη λύση θα ήταν η τυφλή σύγκρουση με όσα σχεδιάζονται για εμάς χωρίς εμάς. Αν θα χάναμε ή θα κερδίζαμε αν μέναμε έξω από το παιχνίδι. Τουλάχιστον πάντως τα ανώριμα παιδιά της δημοτικής αρχής ας πάψουν να προκαλούν. Το προσφυγικό τίμημα είναι τεράστιο για να αντισταθμίζεται με 5 αναρροφητήρες. Μπορούμε να κερδίσουμε κάτι περισσότερο…  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ