25.8.2014 10:37

Μάχη... με τους κοριούς στην 96 ΜΕΘ

ΤΡΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επίθεση από κοριούς δέχονται το τελευταίο διάστημα οι φαντάροι της 96 ΜΕΘ στο Χαλκειός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στον "π" τα τσιμπήματα από κοριούς έχουν γίνει καθημερινά παρά τα όποια υποτυπώδη όπως τα χαρακτηρίζουν μέτρα που λαμβάνονται από το στρατόπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα τσιμπήματα των κοριών νοσηλεύονται ήδη στο ΣΤΕ τρεις φαντάροι  με την όλη κατάσταση να παραπέμπει σε σκηνές και συνθήκες υγιεινής των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

"Δεν είναι δυνατόν να ζούμε στο 2014 κι ακόμη να αντιμετωπίζουμε κοριούς σε στρατόπεδα και όχι μεμονομένα περιστατικά αλλά τέτοιας έκτασης που έχουν οδηγήσει φαντάρους στο νοσοκομείο" καταγγέλλουν όσοι γνωρίζουν το θέμα ζητώντας άμεσα την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι στρατεύσιμοι δεν μπορούν καν να ξαπλώσουν στα κρεβάτια τους χωρίς να δεχθούν τσιμπήματα από κοριούς με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη η ζωή τους, καθώς είναι γνωστές οι συνέπειες του τσιμπήματος του συγκεκραμένου εντόμου.

Οι κοριοί αναπτύσσονται, σε χώρους όπου οι συνθήκες υγιεινής  δεν είναι οι ενδεδειγμένες και το ζητούμενο κι από τους καταγγέλλοντες είναι να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου που αρχίζει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι κοριοί

Οι κοριοί είναι μικρά παρασιτικά έντομα τα οποία τρέφονται από το αίμα των θηλαστικών που τσιμπούν. Ένας ενήλικος κοριός μπορεί να τσιμπά έως και 10 λεπτά ή και περισσότερο και να καταναλώνει έως και έξι φορές το βάρος του σε αίμα χωρίς μάλιστα το θύμα του να συνειδητοποιεί άμεσα ότι το τσιμπά.

Εμφανίζονται κατά κανόνα στους κοιτώνες των στρατοπέδων. Γι’ αυτό και οι φαντάροι διαμαρτύρονται συνεχώς . Τους αρέσει να φωλιάζουν στα στρώματα των κρεβατιών, σε σχισμές κιβωτίων, σε ντουλάπες, σε σχισμές τοίχων ή πατωμάτων. Γενικά προτιμούνε μέρη σκοτεινά και δροσερά.

Το σάλιο πάντως του κοριού μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ, με συμπτώματα όπως έντονο πρήξιμο, διάρροια, ναυτία, ακόμα και πυρετό. Είναι όμως εύκολο να αναγνωρίσει κάποιος τα τσιμπήματά τους, διότι είναι σε μία σειρά, συνήθως 2-3 μαζί σε μία ευθεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ