16.11.2016 10:32

Με αγωνιστικά και αντιρατσιστικά μηνύματα η επέτειος του Πολυτεχνείου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Κάλεσμα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στην είσοδο του Μιχάλειου κτιρίου στις 17 Νοέμβρη στις 17.30.

 

"43 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο και τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Οι μέρες εκείνες αποτελούν την κορύφωση του ταξικού αγώνα που έδωσαν φοιτητές, εργάτες, μαθητές παρά το ότι τους περίμεναν φυλακίσεις, εξορίες βασανιστήρια.

Με τον αγώνα και το αίμα τους, απαίτησαν δικαιώματα που τότε φάνταζαν αδύνατα : «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Τα συνθήματά τους για ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ, όχι μόνο είναι επίκαιρα στο σήμερα, αλλά και περισσότερο από ποτέ αναγκαία,  μιας και τα τελευταία χρόνια έχουμε τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη. Είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το "Ισλαμικό Κράτος", από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης κάθε άλλο παρά οδηγεί σε "σταθερότητα" και "ασφάλεια". Ουσιαστικά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη καθώς με την πολιτική της στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, είναι πρόθυμη για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο, βαθαίνει τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη της Ελλάδας σε επαγρύπνηση.

Είναι πρόκληση το κάλεσμα της κυβέρνησης προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, όπου κατά τη θητεία του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν δεκάδες πολέμους και σφαγές λαών για να εξασφαλίσουν νέες αγορές και κέρδη για τα αμερικανικά μονοπώλια.

Οι ισχυρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης περί «σταθερότητας» και «συμβολής» της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι λόγια του αέρα. Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει βάλει στο μάτι για άλλη μια φορά τις εργασιακές σχέσεις σχεδιάζοντας νέες ανατροπές με ακόμα μικρότερο μισθό από τα 586 ευρώ μικτά, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν μείνει, επέκταση της δουλειάς «λάστιχο», νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, μείωση αφορολόγητου ορίου κ.λ.π.

Δεν ξεχνάμε ακόμα ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου, η πάλη του λαού και της νεολαίας δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια και στο φασισμό. Είναι χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας. Ενώ παράλληλα, εκμεταλλευόμενη το μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα πραγματοποιεί εκδήλωση κρύβοντας τις αιτίες που το δημιούργησαν, ενισχύοντας το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Είμαστε μπολιασμένοι με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τη μνήμη του και τους νεκρούς του.

Οργανώνουμε μαζί με το σωματείο μας τον δικό μας αγώνα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

 

Να βροντοφωνάξουμε:

  1. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  2. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία.
  3. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  4. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  5. Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μετακίνηση και απεγκλωβισμό τους από το νησί μας και την Ελλάδα.
  6. Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία".", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ