12.7.2016 16:11

«Με δύο ρολόγια…»

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΕΓΡΗΓΟΡΟ

Ο Εγρηγόρος, ο μικρός, ηλιόλουστος και ιδιαίτερα γραφικός οικισμός της Βορειοδυτικής Χίου βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Παντελή Θαλασσινού με τίτλο «με δύο ρολόγια – εγρηγόρος 2016».

Όπως εξηγεί ο κ. Σωκράτης Χατζημανώλης η επιλογή των δημιουργών δεν είναι τυχαία. Ο Παντελής Θαλασσινός, εκτός από χιώτης και ταλαντούχος καλλιτέχνης, φτιάχνει σημερινά τραγούδια που αγκαλιάζουν τον ελληνισμό όπου γης, πατώντας γερά στην παράδοση.

Την πρόταση προς τον Π. Θαλασσινό την έκανε κάπως έτσι: «Είμαι Χιώτης, Μικρασιατικής καταγωγής και ΑΕΚ. Θέλουμε να κάνουμε δυο τραγούδια για το χωριό μας». Η απάντησή του ήταν άμεση: «Μ’ αρέσει αυτό που κάνετε και ναι, θα τα γράψω».

Η Ευγενία Βορριά–Ασλανίδη, γέννημα– θρέμμα κουρουνιωτίνα, μέχρι τα δώδεκά της  μόνο τον Εγρηγόρο ήξερε από τον υπόλοιπο κόσμο. Του χρωστάει, όπως λέει, για τα όμορφα παιδικά της χρόνια και χαίρεται που μπορεί να εκπληρώσει το χρέος της συμμετέχοντας με τους στίχους της στα τραγούδια.

«Θέλουμε να μείνει για πάντα αυτό το CD. Και να ανατρέχουμε στα τραγούδια του όταν η νοσταλγία χτυπάει «κόκκινο»…» αναφέρει ο Σωτήρης Χατζημανώλης.

Αναφερόμενος στη νέα δισκογραφική δουλειά ο Παντελής Θαλασσινός σημειώνει: «Τα  4 τραγούδια γράφτηκαν πάνω  σε  στίχους της εξαιρετικής  χιώτισσας στιχουργού Ευγενίας Ασλανίδη για τη σύναξη των Εγρηγοριανών της Χίου. Τα  υπόλοιπα τραγούδια του Γιώργου Μπίμη και του Νίκου Παπαχατζή, υπήρχαν στο συρτάρι μου μαζί με κάποια άλλα και περίμεναν την ευκαιρία, να δισκογραφηθούν. Γι αυτό και τα τραγούδια αυτά τα θεωρώ, συνέχεια της δισκογραφίας μου. Το τραγούδι  του Γιώργου Μισετζή, “Κοιμάσαι για ονειρεύεσαι” είναι πάνω σε ποίηση του Γιώργου Θεοτοκά, που για πρώτη φορά μελλοποιείται, και το πρωτοάκουσα από τη φωνή του Μαρκέλλου Πούπαλου.  Η συγκίνηση που ένοιωσα μ‘ έσπρωξε, να το συμπεριλάβω στη δουλειά αυτή, κι ας μήν ήταν δικό μου. Ο Πέτρος Βαρθακούρης κι ο Λευτέρης Χαβουτσάς με βοήθησαν πολύ γι’ ακόμα μια φορά.  Το CD δουλεύτηκε στο σπίτι μου, και εν συνεχεία στο Στούντιο ΣΙΕΡΡΑ. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν, να κάνω ένα Cd στο γνώριμο παλιό μου ύφος».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ