4.6.2015 10:02

Το μέλλον των παιδιών περνά από το σπίτι της Μαρίας [ΒΙΝΤΕΟ]

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Απάντηση στην αγωνία πολλών γονιών για το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών τους και τη μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση, έρχεται να δώσει η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων, «Το Σπίτι της Μαρίας».

Φέτος ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται στη Στέγη αναμένεται να αυξηθεί κατά 2, από 20 που ήταν τις προηγούμενες χρονιές θα γίνουν 22 τα παιδιά που φιλοξενούνται στη στέγη. Βασικός σκοπός της Μαθητικής Στέγης είναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους μαθητές (προσεκτικά επιλεγμένους με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια) το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την εκπαιδευτική τους πρόοδο και πλατύτερη δυνατή καλλιέργεια, την ανάδειξη της αριστείας και, πάνω από όλα, τη σφυρηλάτηση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, στηριγμένης σε αρχές και αξίες.

Στη σύγχρονη εποχή, με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει τις αντοχές όλων των οικογενειών η εξασφάλιση της μόρφωσης ενός παιδιού είναι πολύ σημαντική προσφορά πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συνοδεύεται από μια περιρρέουσα υπόσχεση για την επαγγελματική του αποκατάσταση είτε μέσα από την επιτυχία του στις εξετάσεις είτε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Τα παιδιά με την επιλογή να φιλοξενηθούν στη Στέγη της Μαρίας, έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τους» διατείνει προς πάσα κατεύθυνση ο διευθυντής του ιδρύματος «Μ. Τσάκος»,  Π. Καλογεράκης

Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων φιλοξενεί κάθε σχολικό έτος 20–22 αγόρια, τα οποία φοιτούν στα διδακτήρια (Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο – Επαγγελματικό Λύκειο) των  Καρδαμύλων Χίου. Για την σχολική χρονιά, η οποία αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Στέγη θα δεχθεί 8 έως 10 νέα παιδιά στη θέση αυτών που αποφοιτούν με τη λήξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου.

Οι βασικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχετικής αίτησης ενδιαφέροντος είναι κυρίως δύο: α) ο μαθητής να πρόκειται να φοιτήσει τον Σεπτέμβριο 2015 στις Τάξεις Β’ ή  Γ’ Γυμνασίου και Α’ ή Β’ Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού) και β) ο μαθητής να έχει προαχθεί για την επόμενη σχολική χρονιά με βαθμό τουλάχιστον 16. Η επιλογή των μαθητών γίνεται από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών μετά από μελέτη του  φακέλου της αίτησης κάθε ενδιαφερομένου και μετά από σχετική συνέντευξη με τον μαθητή και τους γονείς του.

Προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 20η Ιουλίου 2015 είτε ιδιοχείρως, είτε ταχυδρομικά στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Μ. Λιβανού 51, 82100 Χίος. Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 22710-82777.

                                    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ