29.12.2016 17:29

Μια σκούπα … γούρι

Η αρχή ότι ο παλιός ο χρόνος διαγράφει όλα τα άχρηστα και περιττά οδήγησε τον Μάριο Ρηγάκη να μετατρέψει την ψάθινη σκούπα σε διακοσμητικό γούρι.

«Σκέφτηκα ότι όλα τα συνήθη αντικείμενα - και στην προκείμενη περίοδο τα γούρια -  μπορούν να μετατραπούν σε μικρά διακοσμητικά (μινιατούρες)και να φορεθούν», εξηγεί στον «π» ο δημιουργός

Ο συμβολισμός της σκούπας για τον Μ. Ρηγάκη μεταφράζεται ως συμμάζεμα της ζωής και νέο ξεκίνημα με προοπτική. «Σημαίνει ότι μαζεύουμε και πετάμε όλα αυτά που μας στενοχώρησαν ή μας έβλαψαν και θέλουμε ο νέος χρόνος να μας φέρει ένα συμμάζεμα, μια καθαρή προοπτική για το νέο χρόνο».

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν περιορίσει τις αγορές. Ο κόσμος έχει γίνει επιλεκτικός και έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες. «Τρελαίνομαι να δημιουργώ πρωτότυπα και περίεργα μικροαντικείμενα. Ο κόσμος ψάχνει το διαφορετικό και επιλέγει πλέον το χειροποίητο»,καταλήγει ο Μ. Ρηγάκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ