27.12.2016 13:12

Μηδενικό μερίδιο για τη Χίο από την ανακατανομή του Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου

Εκτός έμεινε η Χίος από την ανακατανομή της χρηματοδότησης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Από τις 10 νέες μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 2.769.000 ευρώ, η Χίος είναι ανύπαρκτη, αφού τα χρήματα διατέθηκαν σε Σάμο και Λέσβο.

Ως αντιστάθμισμα η Περιφέρεια κατάφερε να εξασφαλίσει ποσό 7,8 εκ. ευρώ από το Υπ. Οικονομικών για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στους χειμάρρους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες στη Χίο και Λέσβο αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά στη Χίο από τα 7,8 εκ. ευρώ τα 2 εκ. ευρώ διατέθηκαν για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και επιπλέον 500.000 ευρώ για καθαρισμούς χειμάρρων.

«Η προσπάθειά μας για το νοικοκύρεμα και την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων συνεχίζεται και αποδίδει. Ήδη με την ολοκλήρωση των μέχρι τώρα ανακατανομών έγινε δυνατή η ένταξη εξαιρετικά σημαντικών για τα νησιά μας νέων έργων στον Άγιο Ευστράτιο, την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο και η προσπάθειά μας συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα νησιά. 

Η διασφάλιση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την άμεση ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση πιστώσεων ύψους 7,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε  και να υλοποιήσουμε τα απαραίτητα έργα στη Λέσβο και τη Χίο», δήλωσε η Χρ. Καλογήρου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ