8.11.2016 19:54

Α. Μιχαηλίδης: «Να μην καταπέσει η συμφωνία με την Ε.Ε.»

Θετικό βήμα προς την επίλυση του μεταναστευτικού παρά τις κάθετες διαφωνίες που εκφράστηκαν κυρίως από πλευράς του Δήμου Χίου χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε αυτή δηλώνει τα εξής:  

«Στη σημερινή πολύωρη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων υπουργών, διεξήχθη ένας γόνιμος διάλογος και κατέληξε στην επαναδιατύπωση των αρχικών θέσεων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η δημιουργία ενός προαναχωρησιακού κέντρου στο ΧΑΔΑ, η σταδιακή κατάργηση της ΒΙΑΛ ως κέντρο υποδοχής και η λειτουργία του ως κέντρο πρώτης καταγραφής, η σταδιακή κατάργηση του Μυρσινιδίου ως κέντρο επαναπροώθησης ατόμων για τα οποία έχει απορριφθεί το άσυλο,  η προσωρινή λειτουργία του ως φυλασσόμενο κέντρο δυναμικότητας έως 120 ατόμων  και η άμεση κατάργηση της Σούδας,  θεωρώ ότι είναι ενέργειες που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Νομίζω ότι όλες οι πλευρές  παρά τις όποιες ενστάσεις, θα πρέπει να συναινέσουν στην εξεύρεση λύσης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, με γνώμονα κυρίως το να μην καταπέσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας  με τις καταστρεπτικές συνέπειες  που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη.

Τέλος αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της Αστυνομίας του Λιμενικού και του Νοσοκομείου καθώς και  μέτρα  οικονομικής στήριξης της Χίου προς την κατεύθυνση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με ότι θετικό μπορεί να σημαίνει αυτό για το νησί μας».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ