12.12.2016 11:04

Α. Μιχαηλίδης: Θερμή υποδοχή της κοινωνίας της Χίου από την αναστολή εξίσωσης του ΦΠΑ

Το θέμα της διατήρησης του καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά έχει τεθεί από τους φορείς του νησιού ανεξάρτητα από το προσφυγικό, τόνισε και πρόσθεσε ότι καλώς έγινε και συνδέθηκε στην παρούσα συγκυρία.  
Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως η αύξηση του, θα σήμαινε αύξηση του κόστους διαβίωσης των κατοίκων των νησιών. Το μέτρο θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία, τόνισε. 

Οι αντιδράσεις στο νησί ξεκινάνε από μερίδα πολιτών οι οποίοι αισθάνονται ανασφάλεια μέχρι άλλους που δεν έχουν καμία επιβάρυνση από τους πρόσφυγες, αλλά και από ανθρώπους και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να επενδύσουν σε αυτό το ζήτημα και από ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν ακραία φιλοναζιστική άποψη. Τις αντιδράσεις πρέπει να τις ξεχωρίσουμε και αυτές έχουν όνομα και επώνυμο, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό δήλωσε ότι συμβαίνει το εξής παράλογο σε επίπεδο θεσμικό, ο καθένας προσπαθεί να αποφύγει το πρόβλημα. Ο δήμαρχος ενώ είχε αρχικά θετική στάση για λόγους πολιτικούς της παράταξης του, ξαφνικά είπε πάρτε τους από δω, η περιφέρεια κάνει προτάσεις ανεφάρμοστες, η εκκλησία κρατά απαράδεκτη στάση, η τοπική εκκλησία έφτασε στο σημείο να αρνηθεί να φιλοξενηθούν σε κάποιες αίθουσες της εκκλησίας οικογένειες προσφύγων, τη περίοδο με τις άθλιες καιρικές συνθήκες μια άθλια στάση στο όλο ζήτημα.

 

πηγή: stokokkino.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ