23.11.2016 9:47

Μήνυμα ειρήνης από τη Σούδα

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και η εικόνα των παιδιών στη Σούδα που "γράφουν"  με τα κορμιά τους τη λέξη PEACE (ειρήνη), έρχεται ως η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που εκμεταλλευόμενοι αυτή την κατάσταση, την ανυπαρξία πολιτικής και βούλησης από την κυβέρνηση και την Ε.Ε., προσπαθούν να στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλο.

Η ιδέα ήρθε από τη Dalia Αlgariby, πρόσφυγα από τη Συρία, η οποία συμμετείχε στη διαδικασία οργάνωσης  ειρηνικής διαμαρτυρίας για την Πέμπτη 24/11,  μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο στρατόπεδο της Σούδας.

Η Ντάλια μάλιστα συνέθεσε συνθήματα για την ειρήνη τα οποία θα γράφονταν σε πλακάτ. Ο σχεδιασμός όμως ανατράπηκε, όταν ειδοποιήθηκε για την αναχώρηση της από τη Χίο μαζί με την αδερφή της. Αυτό που περίμενε πολύ καιρό ήρθε σε μια στιγμή, ανατρέποντας όλη την προετοιμασία. Έτσι σκέφτηκε κάτι καλύτερο να κάνει. Να στείλει ένα μήνυμα ειρήνης με τα παιδιά σχεδιάζοντας τη λέξη με τα κορμιά τους, μέσα από τη Σούδα.

Η φωτογραφία με τα παιδιά στη Σούδα που σχηματίζουν τη λέξη PEACE,  που στήθηκε με τη βοήθεια της Λ. Παυλίδη και αποθανατίστηκε από τον Χιώτη φωτογράφο Δ. Βουχούρη, είναι για να μας θυμίζει αυτό που συχνά πυκνά τελευταία ξεχνάμε. Η ειρήνη είναι το μεγαλύτερο αγαθό.

Ελπίζουμε ότι η «ειρήνη στη Σούδα» θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την κατάσταση εδώ και να εμπνεύσει την ειρήνη και την αποδοχή του ενός για τον άλλο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ