7.11.2012 18:29

Μισάνοιχτη αγορά, γεμάτοι δρόμοι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Με την αγορά της Χίου μοιρασμένη στα δύο αλλά και δεκάδες πολιτών να βρίσκουν την ευκαιρία για πρωινό καφέ στην προκυμαία, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κεντρική πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία των δύο κυβερνητικών βουλευτών του νησιού Κ. Μουσουρούλη και Κ. Τριαντάφυλλου.

Στα δύο οι έμποροι

Οι διασπαστικές τάσεις στις τάξεις των εμπόρων φάνηκαν από το πρωί της ίδιας ημέρας, όταν αρκετοί καταστηματάρχες σε Απλωταριά, Βενιζέλου και Ροδοκανάκη, αποφάσισαν να μη βάλουν λουκέτο παρά την απόφαση της Ο.Ε.Β.Ε. και του Επιμελητηρίου Χίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης είχε προηγηθεί συλλογή υπογραφών από επαγγελματίες του κλάδου που ήταν ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση.

Έτσι χθες παρατηρήθηκε η διάσπαση των καταστηματαρχών στα δύο αφού όσοι είχαν επιλέξει να κλείσουν τα καταστήματά τους ήρθαν αντιμέτωποι με όσους τα είχαν ανοιχτά.

«Δεν θα κερδίσετε τίποτα με μία ημέρα λειτουργίας. Είστε γνωστοί απεργοσπάστες και τώρα και σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες», φώναζε με τον τηλεβόα ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Παππάς.

Παρά πάντως την προσπάθεια των απεργών να προσελκύσουν συναδέλφους τους, η προσυγκέντρωσή τους, έξω από το Επιμελητήριο, ήταν ισχνή τόσο σε συμμετοχή όσο και σε παλμό».

Ξεχωριστή πορεία το ΚΚΕ

Ικανοποιητική σε συμμετοχή ήταν η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην είσοδο της Απλωταριάς με τα στελέχη του κόμματος να επιλέγουν για μία ακόμη φορά να διαφοροποιηθούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με την αιτιολογία ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους αποτελούν δεκανίκια της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τα μέλη του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, με φυλλάδια στο χέρι επιχείρησαν να κλείσουν επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης που παρέμεναν ανοιχτές ενώ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Έξω από τα γραφεία των βουλευτών

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, το κυρίως απεργιακό μέτωπο κάτω από την καθοδήγηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Χίου, είχε συγκεντρωθεί από το πρωί στην Προκυμαία του νησιού και συγκεκριμένα έξω από το γραφείο του υπουργού Κ. Μουσουρούλη.

Οι διαδηλωτές που είχαν στήσει πρόχειρη μικροφωνική εγκατάσταση στον χώρο έξω από το γραφείο διατράνωσαν την αντίθεσή τους με τη νέα δέσμη μέτρων λέγοντας ότι τους οδηγούν μαθηματικά στην εξαθλίωση.

Στην περιοχή ήδη από το πρωί τα γραφεία του Κ. Μουσουρούλη είχαν αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις που απαγόρευαν την είσοδο στο κτίριο, την ίδια ώρα που το προσωπικό του γραφείου εργαζόταν κανονικά μέσα σε αυτό.

Στο κυρίως απεργιακό μέτωπο ενσωματώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ που με μαύρες σημαίες κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Δημοκρατίας, Κανάρη και Λεωφόρου Αιγαίου στα γραφεία του υπουργού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ