26.12.2016 10:20

Μονόδρομος η ευρεία εφαρμογή των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών

Εποικοδομητική και πολλά υποσχόμενη ήταν η διημερίδα με θέμα: «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», την οποία παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

 «Οι εργασίες της διημερίδας παρουσίασαν ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Οι εισηγητές εστίασαν τις εργασίες τους, στα σύγχρονα  και ζωτικής σημασίας θέματα, της κινητικότητας, των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics). Ιδιαίτερα εξετάστηκε η χρήση των (Ε.Σ.Μ) σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στρατηγικές ανάπτυξης τους, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών (4G και 5G).

Τονίστηκε ότι η ανάπτυξη και η ευρεία εφαρμογή των ΕΣΜ, είναι μια αναγκαιότητα για την ελληνική οικονομία, για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών", δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος αμέσως μετά τη διημερίδα.

 

Στο περιθώριο της διημερίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, για τρέχοντα θέματα του τομέα ευθύνης, όπως οι ιατρικές εξετάσεις οδηγών, η ανάγκη για εκπαίδευση νέων εξεταστών υποψηφίων οδηγών, καθώς και η δυνατότητα ενεργοποίησης των κινητών μονάδων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, σε Ικαρία και Λήμνο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ