8.7.2014 11:24

Μπόγιας για τα αδέσποτα... αυτοκίνητα

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ 110 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 110 συνολικά αυτοκίνητα που έχουν επισημανθεί και χαρακτηριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως εγκαταλειμμένα, απομακρύνονται άμεσα με την εξασφάλιση και ψήφιση της απαιτούμενης πίστωσης από το δημοτικό συμβούλιο.

Γνωστό το σύστημα

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στην πόλη αλλά και στην περιφέρεια. Χωρίς πινακίδες, χωρίς άλλα στοιχεία, τα παρατούν οι ιδιοκτήτες τους αδιαφορώντας για την κατάσταση που δημιουργούν για την ασχήμια που διαμορφώνουν στην εικόνα του νησιού αλλά και στο περιβάλλον. Κατά διαστήματα ο δήμος επιχειρεί εκκαθαρίσεις αλλά και πάλι  εμφανίζονται καινούργιες παρατημένες σακαράκες.

110 αυτή τη φορά

110 αυτοκίνητα έχει καταγράψει η αρμόδια υπηρεσία που προχωρά στην περισυλλογή τους. Εννοείται ότι πρωτίστως έχει τοποθετηθεί το σχετικό αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ τους, έχουν ενημερωθεί όπου είναι δυνατόν οι ιδιοκτήτες και αμέσως μετά συνεργείο που πληρώνεται από τον δήμο τα παραλαμβάνει  και τα αποθηκεύει επί δυο μήνες σε αποθήκη όπως υποχρεούται. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καταστροφή τους.

Αν υπολογίσει κανείς ότι το κόστος για κάθε αυτοκίνητο υπολογίζεται στα 50-60 ευρώ τότε αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αναισθησία κάποιων κοστίζει πανάκριβα στο σύνολο και στο ταμείο του δήμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ