17.4.2012 10:27

Νέα σελίδα για τη Βιβλιοθήκη Κοραή

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΧΡ. ΜΠΕΛΛΕ

Τέλος σε μια άνευ λόγου παρατεταμμένη εκκρεμότητα - και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο - έβαλε η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, να ορίσει νέα μέλη στο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής». Με την απόφαση του αυτή ο υπουργός επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του www.politischios.gr, από την επομένη ήδη της ανάληψης των καθηκόντων του, ότι η παρουσία του θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στα λιμνάζοντα θέματα της Βιβλιοθήκης.
Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο πανεπιστημιακός και πολυγραφότατος Χρ. Μπελλές, και αντιπρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Μεννής, δρ. στο Τμήμα Ναυτλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η σύνθεση του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου και το πάθος προσφοράς του νέου προέδρου του προϊδεάζουν για μια νέα σελίδα στο ιστορικότερο πνευματικό ίδρυμα του τόπου. Αρκεί η παρουσία του να συνοδευτεί από φρέσκια αντίληψη για τη διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων της Βιβλιοθήκης. Αναλυτικά το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

  1. Μπελλές Χρίστος του Στεργίου, πανεπιστημιακός συγγραφέας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Αμπελιώτη Λουκά του Μιχαήλ, δάσκαλο, διευθυντή του Μουσείου Ιστορίας της Εκπαίδευσης.
  2. Μεννής Ευάγγελος του Μιχαήλ, δρ. αξιοπιστίας Ναυτιλιακών Συστημάτων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Καβίρη Ελένη του Αντωνίου, ιδιωτική υπάλληλο.
  3. Νικολάκη – Καλαμάρη Ειρήνη του Αποστόλου, συγγραφέας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος το Σταμούλη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, δημόσιο υπάλληλο.
  4. Τζήκας Ιωάννης του Δημητρίου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος το Ζωγράφο Ιωάννη του Παντελή, πρώην διευθυντή Δημοτικού Σχολείου.
  5. Πιπίδης Αύγουστος του Ιωάννη, δικηγόρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τη Μενδωνίδη Αριάδνη του Αργυρίου, αρχιτέκτονα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ