22.11.2016 12:08

ΝΙΚ. ΡΑΛΛΗΣ: Από την Πισπιλούντα διαπρεπής επιστήμονας στη Ν. Υόρκη

Στον Χιώτη επιστήμονα οδοντίατρο Νικόλαο Ράλλη από την Πισπιλούντα έχει εκτενές αφιέρωμα η ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης Εθνικός Κήρυξ.
 
Ο Δρ Νικόλαος Ράλλης έχει ασχοληθεί με τα κοινά, με την Χιακή Νεολαία και την Χιακή Ομοσπονδία και έχει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω του ιδρύματος «The Free to Smile Foundation».
 
Γεννήθηκε το 1963 στην Πισπιλούντα της Χίου. Οι γονείς του Ισίδωρος και Ειρήνη Ράλλη απέκτησαν δύο παιδιά τον Νικόλαο και την Στέλλα. Ο Δρ Νικόλαος Ράλλης ήταν το τελευταίο μέλος της οικογένειας που ήρθε στην Αμερική.
 
«Ο πατέρας μου ήταν ήδη εδώ από το 1971. Η μητέρα μου και η αδελφή μου ήρθαν στις 20 Ιουλίου 1974, την ημέρα που έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ηρθαν ως τουρίστες και αποφάσισαν να μείνουν», επεσήμανε. Ο Νικόλαος έμεινε στο χωριό με τον παππού και την γιαγιά του και ήρθε τον Μάρτιο του 1975 και εγκαταστάθηκαν στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν.
 
Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη, το γένος Κατσούλη, κόρη του αείμνηστου πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Κατσούλη. Η Ειρήνη σπούδασε Νομικά και επέλεξε να γίνει κτηματομεσίτρια. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, τον Ισίδωρο (24 ετών), την Νικολέττα (22 ετών, που είναι πρωτοετής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Φόρνταμ) και την Δανιηλία (16 ετών).
 
«Εχω κρατήσει τα παιδιά κοντά στην Εκκλησία και στην οικογένεια και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις και στις πράξεις που θα αναλάβει το παιδί όταν βρίσκεται μακριά από τους γονείς του», αναφέρει.
 
Ο οδοντίατρος Νικόλαος Ράλλης είναι ιδρυτής του οδοντιατρείου «The Center for Smiles» στον αριθμό 209-20 της 35ης Λεωφόρου στο Μπέισαϊντ της Νέας Υόρκης και για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα προσφέρει τη δυνατότητα σε ομογενείς και όχι μόνο, από τις διάφορες περιοχές της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης, το Κονέκτικατ και τη Νέα Ιερσέη να έχουν το πιο τέλειο χαμόγελο.
 
Διδάσκει στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης (New York University College of Dentistry) την πλήρη αποκατάσταση των δοντιών (Full Mouth Rehabilitation) και την Ορθοδοντική χωρίς άγκιστρα (Invisalign).
Είναι δε και κάτοχος πτυχίου στη διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής από το Ωδείο «Ρωμανός ο Μελωδός» της Αθήνας και συμμετέχει στην Αρχιεπισκοπική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής.
 
 
πηγή: amanivoice-chios.gr

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ