13.11.2016 10:01

Ο Δήμος βγάζει τους Σαμιώτες στο δρόμο

• ΣΕ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Τον κόμπο στο χτένι φέρνει για τις κοινωνίες των νησιών η ώσμωση της προσφυγικής πίεσης και της οικονομικής υποβάθμισης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τη σκυτάλη στις μαζικές κινητοποιήσεις παίρνει η Σάμος, με τη διαφορά ότι το συντονιστικό ρόλο στο νησί του Πυθαγόρα αναλαμβάνει ο Δήμος.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου, υλοποιώντας απόφαση πρόσφατου Δημοτικού  Συμβουλίου, ο Δήμος Σάμου διοργανώνει πανσαμιακή συγκέντρωση στις 21 Νοεμβρίου στην πλατεία Πυθαγόρα με αυτοπρόσωπη τη συμμετοχή και του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιου.

Στα αιτήματα της συγκέντρωσης περιλαμβάνονται:

  • Η καλύτερη αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού
  • Η άμεση μετακίνηση μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί
  • Να καταργηθεί η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην μαραζώσει το νησί.

Ο δήμαρχος Σάμου, Μαν. Αγγελόπουλος, σε ανακοίνωση του διαπιστώνει ότι από τη συνάντηση που είχε προηγηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11 Οκτωβρίου τίποτα  δεν έχει υλοποιηθεί, παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις, για αυτό και χαρακτηρίζει την παρουσία όλων των κατοίκων στην πανσαμιακή συγκέντρωση απαραίτητη.

Παρόμοια ανακοίνωση, με την οποία εκφράζεται η έντονη δυσφορία του, εξέδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Ν. Κατρακάζος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ