16.12.2016 9:15

Ο περήφανος Βασίλης

Στον «π» θήτευσε πριν χρόνια, στο ξεκίνημα του, ως εξωτερικός συνεργάτης. Τότε είχαμε την ευκαιρία να διακρίνουμε ένα νέο παλικάρι Roma έτοιμο να ενσωματωθεί πλήρως σε μια μόνιμα καχύποπτη για την πολυπολιτισμικότητα νησιωτική κοινωνία. Το πετύχαινε μέχρι πρόσφατα. Πότε με καθαρισμούς κτιρίων και γραφείων, πότε πουλώντας σημαίες, χαρταετούς, κάλτσες, κάθε εποχιακό είδος. Ποτέ δεν άπλωσε το χέρι για επαιτεία. Η εσωτερική περηφάνια του Βασίλη Ντάνου και της συζύγου του ήταν αδιαπραγμάτευτη. Αναγνωρίστηκε και από τη «Χιακή Συμπολιτεία» η οποία, προς τιμήν της, τον συμπεριέλαβε στο δημοτικό της ψηφοδέλτιο.

Ο Βασίλης απέκτησε τρία παιδιά, το ένα το καμαρώνει τώρα πια ενήλικα έτοιμο να μπει στην αγορά εργασίας, αλλά η βιοπάλη να συντηρήσει με αξιοπρέπεια την οικογένεια τον έφερε τους τελευταίους μήνες εκτός Χίου, εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Κηφησιάς, έπειτα από διαγωνισμό. Στην Αθήνα, χωρίς δικό του σπιτικό, η οικογένεια με τρία παιδιά τα φέρνει δύσκολα. «Μακάρι να μπορούσα να αποσπαστώ στη Χίο με τη σύμβαση που έχω», μου τηλεφώνησε χθες. Μάλλον δύσκολο ως αδύνατο.

Συναντά την εύκολη λύση του απλωμένου χεριού σε όλη την Αθήνα. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. «Ζητώ πρόσθετη δουλειά. Να καθαρίζει η γυναίκα μου σπίτια ή γραφεία από Χιώτες. Να τη βοηθώ κι εγώ να συμπληρώνεται το μεροκάματο», λέει ο Βασίλης, προσμένοντας ότι το τηλέφωνο του (6980569442) θα χτυπήσει από κάποιους Χιώτες των Αθηνών. Τολμήστε το, το χέρι βοηθείας σε έναν περήφανο άνθρωπο θα πιάσει εξασφαλισμένο τόπο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ