23.11.2016 15:45

"Ο πόλεμος γεννά θύματα, ο ρατσισμός τέρατα"

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΟΙ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΧΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

"Για μια ακόμη φορά οι ακροδεξιοί με το μανδύα των αγανακτισμένων πολιτών αναδείχθηκαν υπαίτιοι των θλιβερών γεγονότων στη Σούδα. Η ανοχή της δράσης της Χ.Α. από πλευράς αστυνομίας και η ατιμωρησία των ενόχων δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη" σημειώνουν στην ανακοίνωση , συμπληρώνοντας, "Ο δρόμος για περαιτέρω ενίσχυση του ρατσιστικού-ξενοφοβικού κλίματος στην τοπική κοινωνία ενισχύεται και από την εξίσωση των ακροδεξιών με τους δήθεν (!!!) αλληλέγγυους μέσα από ανακοίνωση της τοπικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τη συνεχή λοιδωρία της αλληλεγγύης στον Τύπο από δημόσιους λειτουργούς και δημοσιογράφους.

Η Κοινωνική Κουζίνα κι οι Αλληλέγγυοι Χίου ενώνουν τη φωνή τους με όλους όσους διαμαρτύρονται για την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική συγκέντρωση αυτήν τη Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ζητάμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και την ως τότε αναδιοργάνωση των χώρων διαμονής, ώστε να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής τους".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ