5.1.2017 11:44

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Χίο για την επέτειο μνήμης των σφαγών του 1822

 Την αρμόζουσα τιμή και επισημότητα στοχεύει να δώσει στην επέτειο μνήμης των θυμάτων των σφαγών της Χίου που γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα, ο Δήμος Χίου, θεωρώντας πως ως ελάχιστη αναγνώριση της θυσίας των Χιωτών για την απελευθέρωση, η πολιτεία θα πρέπει να εκπροσωπείται από τον πρώτο πολίτη της.

Ο δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς απεύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Πρ. Παυλόπουλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αποδέχτηκε και θα παραστεί στον εορτασμό της επετείου, στον Άγιο Μηνά."Όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να παρίσταται στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή της Χίου, μια σφαγή που συγκίνησε όλο τον κόσμο και που πιθανά να αποτελεί τον μεγαλύτερο φόρο αίματος που δόθηκε επί ελληνικού εδάφους για την απελευθέρωση. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι κάθε χρόνο εδώ", σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου με δηλώσεις του στο politischios.gr.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ