16.11.2016 16:46

Ο Σταμάτης Κριμιζής σήμερα στο «Μονόγραμμα»

Σε μία από τις καλύτερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, στο «Μονόγραμμα», η οποία προσμετρά πάνω από 31 χρόνια παρουσίας στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας μας, παρουσιάζοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού, της επιστήμης και της κοινωνικής ζωής του τόπου μας, θα φιλοξενηθεί ο Χιώτης ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής. Στην εκπομπή που θα προβληθεί σήμερα στις 23:30 το βράδυ στην ΕΡΤ2, ο Σταμάτης Κριμιζής μιλά για την πορεία του στη διαστημική έρευνα και στα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ, αποδίδει στη θεά τύχη τα όσα έχει καταφέρει στη ζωή του, ενώ αποκαλύπτει ότι ετοιμάζει για τον Ιούλιο του 2018 μια ονειρεμένη αποστολή με τον Solar Probe Plus. Ο Ηλιακός αυτός Εξερευνητής θα εκτοξευτεί και θα φτάσει στη δυνατή κοντινή απόσταση από την επιφάνεια του Ήλιου. Είναι η πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας σε ένα άστρο, τον Ήλιο μας. Και αυτός θα μεταφέρει δεδομένα που είναι αδύνατον να τα παρακολουθήσει κανείς με τηλεσκόπια από μακριά.

Ο Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, ακαδημαϊκός, διαστημικός επιστήμονας, εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής, με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, περιγράφει στο Μονόγραμμα, τη δύσκολη, όσο και συναρπαστική περιπέτεια ολόκληρης της ζωής του που είχε ένα προορισμό: να φτάσει ως τα αστέρια…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ