23.11.2016 11:51

Οδοστρωτήρας οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το νοσηλευτικό προσωπικό

ΑΝΥΠΑΚΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ

Σε σοβαρές καταγγελίες τόσο για τον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνει το νοσηλευτικό προσωπικό της Χίου, όσο και για την πρωτοβάθμια περίθαλψη για τους Χιώτες ασθενείς παρουσιάζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο "Σκυλίτσειο" Νοσοκομείο, θέτοντας προ των ευθυνών της την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τις πολιτικές οδοστρωτήρα που εφαρμόζει στο χώρο της υγείας, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο ΣΕΣΝΟΧ στην ανακοίνωσή του. "Tο Νοσοκομείο της Χίου σήμερα, λειτουργεί με το 40% του νοσηλευτικού – παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο που καθιστούν αδύνατο τον οικογενειακό προγραμματισμό. Τα τεράστια κενά  προσπαθούν να τα καλύψουν με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμβασιούχους με μπλοκάκι, όπου νέοι και νέες  εργάζονται με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.  Με αφορμή τους πρόσφυγες είχαμε και τους συμβασιούχους  του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ουσιαστικά κάλυπταν πάγιες ανάγκες του Νοσοκομείου. Η λήξη ωστόσο  αυτών των συμβάσεων  θέτει σε κίνδυνο τόσο τη λειτουργία των κλινικών όσο και αυτή του ΕΚΑΒ.  Οι δε αποδοχές μας για τα νυχτερινά και τις αργίες  έχουν περικοπεί κατά 20%. Σαν να μην έφταναν αυτά τώρα βάζουν στο στόχαστρο και τα 150 ευρώ του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και δρομολογούν την κατάργησή του ως το τέλος του 2017", υπογραμμίζει σχετικά.   

Άφαντη η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο χαρακτηρίζουν ανύπαρκτη την πρωτοβάθμια περίθλαψη, καθώς από τη μία αντιμετωπίζουν με ελάχιστα μέσα και ελάχιστο προσωπικό τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, από την άλλη ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί καθως εξπυηρετούνται καθημερινά και δεκάδες περιστατικά νοσηλείας ή φροντίδας προσφύγων και μεταναστών. 

"Η κυβέρνηση σήμερα αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με μισθό 300 - 400 ευρώ! Ενώ, έρχεται και νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ . Ο κατάλογος των νέων αντεργατικών μέτρων είναι μακρύς", υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιηεί την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ στην είσοδο της Απλωταριάς (10.30πμ.).  

Οι εργαζόμενοι συνοπτικά διεκδικούν:

  • Προσλήψεις και  στελέχωση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ με μόνιμο και επαρκή προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας.
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
  • Όχι στην κατάργηση του επιδόματος  βαρέων και ανθυγιεινών .
  • Ανάκτηση των Μισθολογικών μας Απωλειών.
  • Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τα αλλότρια καθήκοντα-δημιουργία και εφαρμογή  καθηκοντολογίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ