10.11.2016 15:30

Όχι σε νέο hotspot

ΕΜΜΕΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ HOTSPOT

"Είναι θέμα επιβίωσης να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση με το μεταναστευτικό", επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Π. Λαμπρινούδης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, σε συνέχεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου και των εξελίξεων αναφορικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τα μέλη του συνδυασμού του.

Πάγια θέση του συνδυασμού "Όλοι μαζί για τη Χίο μας" παραμένει η ίδια έτσι όπως αυτή εκφράστηκε και περιγράφεται στην τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με τα 9 σημεία να την απαρτίζουν, καμιά δημιουργία νέου hotspot στη Χίο, άρα και άρνηση στην κατασκευή hot spot στον πρώην ΧΑΔΑ, άμεση αναχώρηση των προσφύγων και μεταναστών κ.λπ.. "και δεν υπάρχει λόγος να συνεδριάσει για το ίδιο θέμα το δημοτικό συμβούλιο" είπε ο κ. Λαμπρινούδης.

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει όλο το βάρος του προσφυγικού στις τοπικές αρχές. Είναι δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα με την κατάπτωση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας),  θα αρχίσουν να έρχονται χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά και η κυβέρνηση προσπαθεί να πιέσει να βρεθούν περισσότεροι χώροι, προετοιμάζοντας το έδαφος" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινούδης  καταλήγοντας πως κυρίως για εθνικούς λόγους στα νησιά δεν θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Βολές κατά Περιφέρειας

Ήπιος στις αναφορές του για τη δημοτική αρχή, μάλιστα ο κ. Στ. Καμπούρης υποστήριξε πως ο δήμαρχος μέχρι τέλους πάλεψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, ο κ. Λαμπρινούδης ζήτησε από την Περιφερειακή Διοίκηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο θέμα. "Η Περιφέρεια να ξεκαθαρίσει με ποιον είναι. Η λύση είναι να φεύγουν αμέσως από το νησί όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, νε μην παραμένουν στα νησιά. Να μην γίνει νέο hotspot" , είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ο Β. Μυριαγκός πως "η παραμονή των προσφύγων στα νησιά είναι απόφαση της κυβέρνησης και δεν επιβάλλεται από καμιά συμφωνία".

Και κινητοποιήσεις

Από το πάνελ δεν έλειψαν οι προτάσεις για κινητοποιήσεις. Μάλιστα η πρόταση του συνδυασμού είναι να προχωρήσουν σε δράσεις και κινηματικές παρεμβάσεις ώστε να δείξουν στην κυβέρνηση ότι η Χίος δεν θα ανεχτεί άλλα παιχνίδια σε βάρος της, όπως εξήγησε ο Στ. Καμπούρης φανερά ενοχλημένος από τη δήλωση του υπουργού Γ. Μουζάλα "δεν με ενδιαφέρει η κοινή γνώμη της Χίου", με τον Ν. Νύκτα συμπληρωματικά να απευθύνει κάλεσμα έξω από το δικαστήριο στις 22 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την οριστική διακοπή των εργασιών, στο Μερσινίδι όπου σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα κατασκευαστεί χώρος κράτησης παραβατικών μεταναστών.

Καταλήγοντας ο κ. Λαμπρινούδης τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η Τοπική αυτοδιοίκσηση δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σηκώσει το βάρος τους μεταναστευτικού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ