16.12.2016 9:09

Αν όλα τα παιδιά της γης πιανόνταν χέρι - χέρι

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Η ΒΟΛΙΣΣΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ

Λιγοστεύουν επικίνδυνα τα παιδιά απ’ την Αμανή χρόνο με το χρόνο. Οι προβλέψεις για το μαθητικό πληθυσμό ανησυχούν κι όλοι ξέρουν ότι το παιδί είναι η συνέχεια στην αλυσίδα της ζωής.

Το παιδί, επομένως, είναι δικαίως το επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης γιορτής του χωριού με τη φροντίδα του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου. Το παιδί, αδιακρίτως. Το παιδί της Βολισσού και της Αμανής, το παιδί της μεγάλης οικογένειας της «Κιβωτού», το παιδί του Διονύσειου Οικοτροφείου, των «Ιώνων» αλλά και το παιδί του πρόσφυγα, που συγκυριακά βρίσκεται αυτή την περίοδο στο νησί μας.

Στη γιορτή της η Βολισσός τολμά. Σπάει το ταμπού της συνύπαρξης με τον αδύναμο, εκείνον που έχει ανάγκη τη θαλπωρή και τη ζεστασιά αυτές τις μέρες. Φέρνει στο ίδιο εργαστήρι παιδιά διαφορετικών δυνατοτήτων, ξεχωριστών πολιτισμών και κουλτούρας.

Δύσκολο το εγχείρημα για τις κλειστές κοινωνίες. Παραμονεύει γύρω τους η καχυποψία, η διαβολή. Η Βολισσός τα προσπερνά και στέλνει το ισχυρό μήνυμα της συνύπαρξης όλων σε ένα μακρινό χωριό, τραυματισμένο απ’ την ανάποδη προσφυγιά.

Το Σάββατο το απόγευμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει τσουχτερό κρύο. Στη Βολισσό το θερμόμετρο θα κινηθεί ανάποδα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ