12.6.2015 11:45

Ωρολογιακή βόμβα για τη ΔΕΥΑΝΧ η αύξηση του ΦΠΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο δεδομένο που μέχρι τώρα ελάχιστα ακούστηκε, μέσα στην αναταραχή για την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά, μετέφερε μέσα από δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απ.Τζιώτης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με βάση τον σημερινό συντελεστή ρεύματος στο 9% η εταιρεία πληρώνει για το ρεύμα κάθε χρόνο το ποσό του 1.800.000 ευρώ.

Αν, όπως είπε ο κ. Τζιώτης, ο ΦΠΑ ανέβει από το 9 στο 19% αυτό θα ισοδυναμεί με μία επιπλέον αύξηση τον χρόνο της τάξεως των 200.000 ευρώ το οποίο αναγκαστικά κάποιος θα πρέπει να το επωμιστεί.

Το νερό πάντως δεν είναι το μοναδικό στο οποίο αναμένεται αύξηση καθώς παρόμοια είναι τα μεγέθη και ως προς το κομμάτι της αποχέτευσης, αφού ο συντελεστής του 19% θα ανέλθει στο 23% με ότι αυτό συνεπάγεται για τα νοικοκυριά.

«Νομίζω ο κόσμο δεν έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση. Πρόκειται για μία ωρολογιακή βόμβα που θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα», σημείωσε στον «π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου προς τους διοικούντες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ