21.12.2016 9:14

Παγκόσμιο κύκλωμα μαρτυρούν οι νέες αφίξεις

Ένα οργανωμένο διεθνές κύκλωμα μεταφοράς οικονομικών μεταναστών που, δια μέσω των νησιών, ενεργοποιείται από την Τουρκία εμφανίζουν με πειστικότητα πια τα στοιχεία προέλευσης των μεταναστών στα νησιά μας.

Προχθές στη Μυτιλήνη έφτασαν μετανάστες μέχρι και από τη Λατινική Αμερική, οκτώ από τον Άγιο Δομίνικο και ένας από Κούβα, Βενεζουέλα και Χιλή!

Συνολικά από τους 168 οι 12 μόλις ήταν Ασιάτες (9 από το Αφγανιστάν και 3 από το Πακιστάν). Οι υπόλοιποι 145 από την Αφρική και συγκεκριμένα από το Κονγκό, την Αλγερία, την Ερυθραία, τη Σιέρα Λεόνε, την Αιθιοπία, τη Ζιμπάμπουε, την Τυνησία,  την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γκάνα, το Μαρόκο, το Νίγηρα, το Μαλί, τη Δυτική Σαχάρα, το Καμερούν, τις νήσους Κομόρες και τη Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό έκανε προχθές λόγο για την ανάγκη εισροής στη Γηραιά Ήπειρο 10 εκ. προσφύγων. Έχει κανείς αυταπάτες για το μέλλον μας;

 

 


Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ